Site pictogram Movie Addicts

Imagine Festival Blog #4 De planning en aftellen

Gisteren was ik op onderweg naar huis op het Centraal Station in Amsterdam op de bus aan het wachten, met als uitzicht EYE Amsterdam aan de andere kant van het IJ. Het bracht mij terug naar de afgelopen drie jaar en de vele leuke momenten die ik daar beleefd heb. Ook dit jaar verwacht ik weer genoeg mooie titels voorbij te zien komen en heel belangrijk daarbij is de planning.

Mijn planning begint vanaf de eerste aankondigingen van het festival, of nee eigenlijk daarvoor al. Sinds ik een vaste bezoeker ben van het Imagine Fantastische Film Festival volg ik regelmatig ook andere festivals (helaas op afstand maar wie weet in de toekomst) en speur titels af waarvan ik stiekem hoop dat ze te zien zullen zijn op het Imagine Festival. Ook dit jaar zie ik weer een paar titels voorbij komen welke ik al had gespot bij andere festivals zoals The Witch, The Invitation en I Am a Hero. Helaas zijn er ook titels welke het festival of The Night of Terror niet gehaald hebben zoals The Green Room (Zoals Chris na het interview zei the one that got away) 31 de te gruwelijke (volgens de Amerikaanse ratings dan) laatste van Rob Zombie, Kevin Smith’s Yoga Hosers en Tale of Tales welke mij allen ook typische Imagine titels leken. Maar ondanks het ontbreken of misschien wel dankzij valt er nog genoeg andere dingen te zien. Sterker nog het is zoals elk jaar teveel.

Ik moet (van mezelf) in 8 dagen overdag zoveel mogelijk meepakken en pak daarbij voor het vierde jaar op rij The Night of Terror mee. Dit jaar zijn er echter nog een paar titels welke alleen in het weekend van The Night of Terror te zien zijn (gezien de afspraken thuis kan ik dan niet of ben ik de dag erop te dood) of uberhaupt alleen ’s avonds. Om thuis de vrede een beetje te bewaren ben ik op die momenten van mijn gezin. In enkele gevallen probeer ik toch mijn vriendin heel lief aan te kijken. The Witch, de openingsfilm Veteran en sluitfilm The Wave worden al meegepakt (nu The Invitation en Hardcore Henry nog), wat resulteert in zeker 30 titels en de 3 short compilaties (elk jaar een aanrader!!!!) Het blijft echter puzzelen tot op de dag dat ik mijn kaartjes op ga halen en dat is donderdag. Heb nu de 3de voorlopig definitieve versie af, waarschijnlijk nog 2 te gaan :o)

Had ik al gezegd dat ik zin in donderdag had?

Blog #1

Blog #2

Blog #3

 

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar