Site pictogram Movie Addicts

Imagine Film Festival, het festival voor de fantastische film in een nieuw jasje

Van 14 tot en met 24 april vindt het 32ste Imagine Film Festival plaats in EYE in Amsterdam. Hét festival voor de fantastische film ziet er dit jaar fris en vernieuwd uit, presenteert een nieuwe website en natuurlijk een vertrouwd sterk en veelzijdig programma.

voor de 32ste editie toont Imagine een fris en vernieuwd gezicht met een nieuwe huisstijl en een vernieuwde website. Voor beide werkte Imagine samen met Nick Liefhebber die voor Imagine een lettertype ontwierp in twee varianten als basis voor komende uitingen. Een “normale” en een open variant waarbij diepte en suggestie een rol spelen. Nick Liefhebber ontwerpt heldere en krachtige identiteiten en campagnes voor een breed scala aan opdrachtgevers.

Met dit nieuwe uiterlijk brengt Imagine een programma dat vertrouwd veelzijdig en sterk is. Anders Thomas Jensen (Hævnen, Brothers) pakte in 2007 de publieksprijs met Adam’s Apples en dit jaar is hij terug met het absurde Men & Chicken, opnieuw met acteur Mads Mikkelsen (Jagten, Hannibal). In Karyn Kusama’s (Jennifer’s Body, Girlfight) paranoïde thriller The Invitation is Michiel Huisman (The Age of Adaline, Game of Thrones) wel of niet te vertrouwen als religieus sektelid. Wie ook wantrouwen wekt, is de oudste dochter uit Robert Eggers’ verbluffende debuutfilm The Witch. Is zij een heks of niet?

Van een heel andere orde is het Russische Hardcore Henry, dé sensatie van Toronto vorig jaar. Een dolle achtbaanrit van non stop actie, vanuit het perspectief van een cyborg. Aan het andere kant van het spectrum is er de subtiele vampierfilm February, het debuut van Osgood Perkins. In de Amerikaanse zwarte komedie Creative Control gaat een marketeer op zoek naar het leven online. De film maakt deel uit van het grote themaprogramma van Imagine 2016, dat midden februari wordt bekendgemaakt.

Wij hebben direct de trailers erbij geplaatst om alvast een indruk te geven van het eerste moois wat Imagine dit jaar voor ons in petto zal hebben wij ik had er al drie van op mijn radar staan wat vinden jullie.

Men & Chicken (Anders Thomas Jensen, Denemarken/Duitsland: 2015)


The Invitation (Karyn Kusama, VS: 2015)


The Witch (Robert Eggers, Canada/VS: 2015)


Hardcore Henry (Ilya Naishuller, VS/Rusland: 2015)


February (Osgood Perkins, VS/Canada: 2015)


Creative Control (Benjamin Dickinson, VS: 2015)

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar