Site pictogram Movie Addicts

Imagine openingsfilm, sluitfilm en festival trailer

Indonesische mythen en kunstmatige intelligentie bij Imagine 2021

Het Imagine film festival kent dit jaar (helaas) weer alleen een online editie, maar het goede nieuwsis dat er gewoon wel weer een editie is voor de genre liefhebber. Daarnaast is pas geleden de openingsfilm en de afsluitfilm bekend gemaakt en is daar weer een prachtige gemonteerde festival trailer. Wij zetten hier alvast wat dingen op een rijtje

Openingsfilm New Order

Mexico, de nabije toekomst. Een chique bruiloft valt samen met een volksopstand tegen de bevoorrechten en de rijken. De bruid, Marianne, glipt even bij haar receptie weg om de oude butler te helpen met de ziekenhuiskosten van zijn vrouw. Terwijl zij op weg is naar de buitenwijken, bereikt de revolutie het feest. Hartverscheurende en urgente sciencefictionfilm over de veel te nabije toekomst.

Met deze film toont Imagine dat de genrefilm zich uitstekend leent voor politiek geladen verhalen. New Order valt daarbij onder science fiction van de zeer nabije toekomst en toont een toekomstbeeld welke tegenwoordig realistischer overkomt als een aantal jaren geleden.

Trailer

Afsluitfilm Alien on Stage

Ieder jaar maakt het toneelgezelschap van de plaatselijke buschauffeurs een kerstproductie, altijd in het kluchtige ‘panto’ genre. Maar de scenarist heeft daar genoeg van en stort zich op een bewerking van Alien. Het gevolg is geen hit bij de lokale bevolking, maar er volgt wel een uitnodiging voor het Londense West End. Feelgood documentaire is authentiek, hilarisch en ontroerend.

Geen horror anthology, mysterieuze superhelden/science fiction of rampenfilm als afsluiter dit jaar. Nee, Imagine sluit af met een documentaire, maar wel een bijzondere welke met name de liefde toont voor een van de grootste klassiekers in de genre film, namelijk Alien.

Trailer

Festival Trailer

Zoals elk jaar komt Imagine ook weer met een festival trailer waarbij stukjes uit de verschillende te vertonen films zijn gemonteerd en welke vaak wordt ondersteund door sfeervolle muziek. Ik moet zeggen, ik vind het dit jaar weer een buitengewoon sterke trailer welke mij toch weer enthousiast naar de online editie dit jaar. Bedankt Stanisław Liguziński!!!!

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar