Site pictogram Movie Addicts

Imagine organiseert online pitchcompetitie op 20 mei

Imagine organiseert online pitchcompetitie op 20 mei

Geselecteerde Nederlandse filmmakers pitchen voor kans op deelname internationale coproductiemarkt Frontières

Zoals elk jaar nodigt het Imagine Film Festival diverse Nederlandse filmmakers uit om hun fantastische filmproject te pitchen voor een internationale jury. De beste pitch wint een deelname aan de coproductiemarkt Frontières. Beide evenementen vinden dit jaar online plaats. Sinds 2015 organiseert Imagine de pitchcompetitie, waarvan de winnaars deelnemen aan de coproductiemarkt Frontières in Montréal in juli. Dit jaar vindt die markt online plaats en dat geldt ook voor de pitchcompetitie van Imagine. Ook in de virtuele ruimte zetten Imagine en Frontières hun samenwerking voort en wordt het winnende project geselecteerd voor de markt.

De via Imagine ingestroomde projecten zijn in vorige jaren succesvol gebleken, met Kill Mode (Frontières 2015) en Meet Jimmy (2018) als uitschieters. Het eerste project is inmiddels gerealiseerd, het tweede is opgepikt door Paramount Studios.

Voor de pitchcompetitie van 2020 nodigt het festival vier projecten uit:

De jury bestaat dit jaar uit:

De pitch vindt plaats op woensdag 20 mei om 11.00 uur en is digitaal toegankelijk voor pers en publiek. Frontières vindt plaats van 23 t/m 26 juli. Meer informatie op https://frontieresmarket.com/en/

Over Imagine
Imagine is het grootste filmfestival voor de fantastische film in Nederland, met het beste op het gebied van fantasy, horror en sciencefiction. Bij Imagine draait alles om de verbeelding, je mee laten voeren naar andere werelden of je anders laten kijken naar onze eigen wereld. Imagine gebruikt de kracht van de fantasie voor gedachte-experimenten over de toekomst van mens en maatschappij, vaak in het licht van technologische vernieuwingen of wetenschappelijke ontwikkelingen. Daarbij onderzoekt Imagine nieuwe vormen om fantastische verhalen te ervaren, zoals via virtual reality en fantastische games. Naast een scherpe focus op het heden en de toekomst van het fantastische, eren we ook de rijke historie ervan. We signaleren nieuw talent, presenteren nieuw werk van gevestigde makers en vertonen klassiekers en vergeten parels. In verdiepende programma’s biedt het festival achtergronden, geschiedenis en context, en verbindt het de fantastische film met maatschappelijke ontwikkelingen. Met zijn geschiedenis van 36 jaar en zijn uitgebreide netwerk fungeert Imagine als curator en gids voor zowel nieuwkomers als doorgewinterde genrefans.

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar