Site pictogram Movie Addicts

Imagine Throwback maand

Imagine Throwback maand

Het Imagine Film Festival is voor onbepaalde tijd uitgesteld en dat is voor een liefhebber van de genre-film zoals ik een groot gemis. Echter blijf ik niet bij de pakken zitten en zie dit als een uitgelezen mogelijkheid om een terugblik te doen. Een terugblik vanuit mijn eigen (kleine) DVD collectie. Door de jaren heen heb ik best wat voormalige Imagine titels (of Weekend of Terror zoals het festival voorheen heette) bemachtigd. Ik kwam zelf op een stuk of 30 minimaal. Laat de traditionele Imagine maand april nu net 30 dagen duren!! Oftewel naast mij Shelf Challenge combineer ik dat in april met elke dag een review van een voormalige Imagine (voorheen fantastische film festival titel en daar zitten zeker een paar klassiekers tussen (en zelfs eentje die bij mijn Shelf Challenge hoort)

Komende maand gaan we terug in de geschiedenis van Imagine welke naast de alternatieve genre titels ook de nodige klassiekers kent welke er ook met nodige Oscars vandoor zijn gegaan. Ik houd voor zover mogelijk de chronologische volgorde aan. Ik moet zeggen hoe langer ik erover nadenk hoe meer ik zin ik erin krijg. Weer terug te gaan naar een aantal titels welke mij de stuipen op het lijf hebben gejaagd, vermaakt hebben of die ik gewoon zo boeiend vond dat ik deze favorietjes absoluut moest hebben. Ik kwam er helaas ook achter dat ik nog best wat klassiekers mis. Oftewel mijn lijstje met titels om te bemachtigen blijft onverminderd lang. Ik hoop vooral dat ik lezers kan inspireren om ook weer eens de klassiekers op te zetten iets wat door de overdaad aan films de afgelopen jaren misschien steeds minder gebeurd. En laten we eerlijk wezen sommige films verdienen het om vaker dan eens te bekijken.

Imagine mag dan uitgesteld zijn, een jaar zonder Imagine is voor mij geen volwaardig filmjaar dus dit keer een alternatieve versie welke ik graag met jullie deel. Hieronder een kleine greep van de titels welke voorbij gaan komen.

O ja. voor ik het vergeet, we gaan ook nog een actie doen waarbij we een titel van afgelopen jaar weg gaan geven.

Trailers

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar