Site pictogram Movie Addicts

Imagine update: Selectie filmprojecten voor European Genre Forum bekend!

Het European Genre Forum heeft zeven projecten geselecteerd om deel te nemen aan de eerste trainingscyclus die in april van dit jaar begint. Met zeven projecten uit zes landen is er een mooie geografische spreiding. De verhalen weerspiegelen de grote verscheidenheid van fantastische cinema, van de folklegende van Striguni tot de bovennatuurlijke tragedie van Hum en van de zoektocht naar dromen in The Woolgatherer’s Store tot de kannibalen in Family Dinner. Keltische legendes zijn vertegenwoordigd in The Leprechauns, Mindscape heeft een zeemonster en in Thaw loopt een seks date helemaal mis.

Voorlopige lijst van geselecteerde projecten:
Family Dinner – Capra Films (Oostenrijk)
Hum – Parsley Productions (Groot-Brittannië)
The Leprechauns – Causeway Pictures Ltd (Groot-Brittannië)
Mindscape – Bruno Isaac (Portugal)
Striguni – Ziva Productions (Kroatië)
Thaw – Demeter Films (Spanje)
The Woolgatherer’s Store – Fast & Loose Productions (Nederland)

Alle geselecteerde projecten zullen deelnemen aan het Director’s Lab, dat plaatsvindt van 17 t/m 21 april, tijdens Imagine. Het programma omvat een-op-een sessies met script doctors, een presentatie van producent Brendan McCarthy, een case study van Alexandre Philippes voor Sundance geselecteerde 78/52 en een mentorsessie met regisseur Ben Wheatley.
Het Director’s Lab wordt gevolgd door een Producer’s Lab tijdens Fantastic Zagreb (5 t/m 9 juli) en een Marketing and Packaging Lab tijdens Black Nights Tallinn (24 t/m 28 november).

Over het European Genre Forum
Het European Genre Forum (EGF) is een trainingsprogramma met als doel de carrières van toekomstige deelnemers aan de Europese genrefilmindustrie te stimuleren door middel van een cyclus van drie zogeheten talent labs. Elk lab bestaat uit drie trainingsdagen, een-op-een sessies, case studies, enzovoort. Het programma wordt gezamenlijk georganiseerd door Fantastic Zagreb, Imagine Film Festival (Amsterdam), Black Nights FF en zijn Industry platform Industry@Tallinn&Baltic Event (Talinn) en Screen Division (Parijs). Het programma wordt ondersteund door het Creative Europe – MEDIA programma van de Europese Unie. Wil je op de hoogte blijven van het European Genre Forum? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief van het EGF of check de Facebookpagina.

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar