Site pictogram Movie Addicts

Indian Film Festival (7-14 oktober) in Den Haag

Vanaf 7 oktober gaat de vijfde editie van het Indian Film Festival The Hague van start in Den Haag. Het festival trapt af met de Nederlandse première van openingsfilm BAAHUBALI in aanwezigheid van bekende Nederlanders. Deze epische, historische film is de duurste Indiase filmproductie ooit. Verder gaan de speelfilms ONE CRAZY THING, MARGARITA, WITH A STRAW, TANU WEDS MANU RETURNS en de documentaire ENEMY OF THE REICH in première. De regisseurs van ONE CRAZY THING en MARGARITA, WITH A STRAW reizen af naar Den Haag om de Nederlandse première van hun films bij te wonen. Het Indian Film Festival The Hague duurt van 7 tot en met 14 oktober en vindt plaats op drie locaties in Den Haag.  De opening is in het Zuiderstrandtheater te Scheveningen.

BAAHUBALI
Hivudu is een zorgeloze jongeman afkomstig uit een stam binnen een afgelegen dorp. Zijn vastberaden zoektocht naar zijn diepste wens brengt hem op een avontuur in een onbekende omgeving. Tijdens zijn reis vindt hij niet alleen liefde, maar onthult hij een waarheid die zijn lot van richting doet veranderen.

 

ONE CRAZY THING
Voormalig tv-ster Jay wordt achtervolgd door de sekstape, die zijn leven verwoestte en zijn onbekende actrice vriendin tot een A-lijst Hollywood-beroemdheid maakte. Jay schuilt inmiddels in onbekendheid als manager van het Indiase restaurant van zijn familie in London. Zijn acteercarrière is voorbij, maar Jay is het zwarte schaap van de familie en hij vreest voortdurend herkend te worden door één van de miljoenen kijkers van zijn zeer publieke vergissing. Wanneer Jay valt voor de opwindende en artistieke Hannah, een Amerikaanse muzikante, beseft hij dat hij de fouten van zijn verleden moet toegeven, in plaats van zich te verbergen voor zijn toekomst.

 

MARGARITA, WITH A STRAW

Dit meeslepende drama uit India brengt de strijd en het gevoel van vrijheid in beeld, ervaren door de ogen van een Dehli tiener met een hersenverlamming. Acteur Kalki Koechlin levert een overtuigende prestatie in dit funky, stereotype coming-of-age verhaal.  MARGARITA, WITH A STRAW is een op waarheid gebaseerd verhaal.

 

ENEMY OF THE REICH
ENEMY OF THE REICH: THE NOOR INAYAT KHAN STORY vertelt het verhaal van een getalenteerde, zachtaardige jonge vrouw Noor met een Amerikaanse moeder en Indiase vader. Ten tijde van de Tweede Wereldoorlog gaf Noor op onnavolgbare wijze haar leven in de vrijheidsstrijd tegen Nazi Duitsland. Bijna vier maanden lang was zij de belangrijkste Britse schakel in het Franse verzet als eerste clandestiene vrouwelijke radio-operator tussen Londen en het Parijse district. Haar moed beïnvloedde de uitkomst van de oorlog. Niet de alertheid van de Gestapo, maar verraad uit het verzetsnetwerk werd Noor fataal.

 

TANU WEDS MANU RETURNS
Tanu (Kangana Ranaut) en Manu (R. Madhavan) zijn vier jaar getrouwd, maar niet alles is goed in het paradijs: terwijl Tanu terugkeert naar Kanpur, belandt Manu in een psychiatrische inrichting in Londen. Zijn vriend, Pappi (Deepak Dobriyal) slaagt erin om Manu vrij te krijgen uit de inrichting en ze keren terug naar India. Manu, gepijnigd en aan het lijden door de capriolen van zijn vrouw, blijft piekeren – tot hij op een dag,Tanu’s lookalike, Kusum, alias Datto (Kangana Ranaut) tegen het lijf loopt,. Ondertussen is Tanu alle oude vlammen in haar woonplaats opnieuw aan het aanwakkeren. Wanneer Manu Tanu een juridische kennisgeving stuurt, antwoordt haar advocaat met scheidingspapieren, zonder haar medeweten. Een hilarische bollywood komedie over omgangsvormen.

 Jigarthanda

Karthik, een ambitieuze korte film regisseur krijgt van een commerciële film producent de taak een zeer bloederige en gewelddadige gangster film neer te zetten. Hij gaat de uitdaging aan. Samen met zijn vriend Oorni doorzoekt Karthik de stad Madurai en probeert hij van alles om dichter te komen tot de genadeloze gangster Sethu. Hun poging om een realistisch script te krijgen brengt hen echter iets te dicht bij de bende wanneer ze stuiten op een feit die de bende aangaat. Dit brengt Karthik een reeks van zowel ongelukkige als verrassende gebeurtenissen.

 

Kijk voor meer informatie en het hele programma op: www.indianfilmfestival.nl

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar