Site pictogram Movie Addicts

Internationale première Soof 2, Amerika omarmt Soof 2

Soof 2 beleefde afgelopen weekend haar internationale première tijdens de 32ste editie van het Santa Barbara International Film Festival. De romantische komedie en best bezochte Nederlandse film van het afgelopen jaar is zeer enthousiast ontvangen door het Amerikaanse publiek. De film is een grote hit op het festival. Soof 2 heeft in Nederland inmiddels ruim 850.000 bezoekers naar de bioscoop getrokken.

Het Santa Barbara International Film Festival vindt plaats van 1 tot en met 11 februari 2017 en vertoont films uit maar liefst vijftig verschillende landen. Het eerste deel SOOF was drie jaar geleden tevens geselecteerd voor het festival.

Over de film:
Na een flinke dosis relatietherapie lijkt de koek voor Soof en Kasper echt op. Het hoge woord komt eruit: ze gaan uit elkaar. Althans, dat wil Kasper. Soof probeert het van de zonnige kant te bekijken, maar is de controle over haar toch al chaotische leven volledig kwijt. De Kooksoof inspireert niet meer, de kinderen lijken vooral bezig met hun tienersores en Kasper slaat te snel een veel te jong en slank ding aan de haak. Soof herpakt zich na een ontmoeting met Jim Cole, maar hun timing lijkt zoals altijd net verkeerd. Dan ontmoet ze de knappe chef-kok en ‘foodie’ Bauke. Hij blijkt een ware goochelaar in de keuken en belangrijker; hij ziet Soof zoals ze is. Maar of hij uiteindelijk de oplossing voor Soofs huwelijksproblemen is?

SOOF 2 is geregisseerd door Esmé Lammers naar het scenario van Marjolein Beumer. De film is geproduceerd door KeyFilm (Hanneke Niens & Hans de Wolf) en Millstreet Films (Rachel van Bommel) in samenwerking met RTL en is tot stand gekomen met steun van het Nederlands Filmfonds, Netherlands Film Production Incentive en het Abraham Tuschinski Fonds.

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar