Site pictogram Movie Addicts

Interview Chris Oosterom, Artestiek Directeur Imagine Fantastische Film Festival

021_imagine2014-23_chris_725_bij_435

Chris Oosterom vorig jaar bij het Imagine Fantastische Film Festival

 

Wij zijn er dit jaar voor de derde keer op rij bij en alsof het toeval ermee speelt is dit ook het derde jaar van artistiek directeur Chris Oosterom bij het Imagine Film Festival en de derde editie in het EYE Amsterdam. Dit jaar heeft het festival als thema We Love Robots en voor science fiction liefhebbers is er net als vorig jaar genoeg te zien. Fans van de andere fantastische genres hebben niets te vrezen, want buiten de robot thema films zijn er nog genoeg andere films in de andere genres. Waar we met Imagine onze eerste stappen gezet hebben in het verslaan van een filmevenement vonden we het nu ook tijd voor een klein interview met de artistiek leider Chris Oosterom.

 

Je hebt door de jaren heen verschillende functies bekleed in de filmbranche in Nederland, van schrijver en programmeur naar manager en directeur (van Yume Pictures Limited). Wat is hetgeen wat jouw altijd heeft aangetrokken in films?

 

Zijn er buiten de functies die je bekleed hebt nog andere dingen in de filmbranche die je ambieert en in de toekomst nog hoopt voor elkaar te krijgen?

 

Dus dat is een klus die je graag, in ieder geval voorlopig, nog blijft doen??

 

Zijn er films waar je het meest trots op bent of die je het meest zijn bijgebleven in je jaren als artistiek directeur van Imagine?

 

Aan de andere kant welke films had je graag binnengehaald voor het festival maar waren niet mogelijk (financieel of tijdtechnisch gezien)?

 

Vorig jaar is SyFy Channel hoofdsponsor geworden van het festival, welke invloed heeft dit gehad op het programma, daar SyFy natuurlijk zelf ook fantastische Series en films produceert?

 

Dit wordt je 3de festival als artistiek directeur, wat is er in die 3 jaar volgens jouw veranderd of hoe ben jij veranderd door deze functie?

 

Wat zijn jouw persoonlijke aanraders voor het festival dit jaar, en waarom deze titels?

 

Jullie hebben thema We Love Robots dit jaar, vind je het dan niet jammer dat je Chappie niet aan het lijstje toe kon voegen?

 

Wij hebben er in ieder geval weer heel veel zin. De komende dagen zullen jullie al wat recensies van onze hand vinden met mogelijke aanraders plus films waar wij natuurlijk naar uitkijken om te zien.

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar