Site pictogram Movie Addicts

Jungle, One Night Stand film en Gouden Kalf Winnaar (vrijdag 10-11 om 21:20 op NPO 3)

Jungle, One Night Stand film en Gouden Kalf Winnaar (vrijdag 10-11 om 21:20 op NPO 3)

Op weg naar zijn gedroomde eindbestemming Londen, strandt een jonge Syrische vluchteling in het beruchte en meedogenloze vluchtelingenkamp ‘Jungle’ in Calais.

Jungle van regisseur Hetty de Kruijf is de tweede van zes nieuwe One Night Stand-films van dit jaar en wordt uitgezonden op vrijdag 10 november om 21.20 uur op NPO 3. Deze reeks is tot stand gekomen in samenwerking met de omroepen NTR, BNNVARA en VPRO. De film is geschreven door Ashar Medina. De producent is BIND en de hoofdrollen worden gespeeld door George Tobal en Majd Mardo. Zij ontvingen hier ook een Gouden Kalf voor. Ook was de film genomineerd voor het Gouden Kalf voor beste televisiedrama. One Night Stand staat voor vernieuwende, komische of indringende nieuwe films van 45 minuten, gemaakt door nieuw Nederlands talent. De eerste film Limburgia was vrijdag 3 november te zien op NPO 3, de andere films van dit jaar, Malik, De dag dat mijn huis viel, Avondland en Chimère, zijn de aankomende weken te zien op NPO 3. 

Over JUNGLE
Op weg naar zijn gedroomde eindbestemming Londen, strandt een jonge Syrische vluchteling in het beruchte en meedogenloze vluchtelingenkamp ‘Jungle’ in Calais. Daar sluit hij een fragiele vriendschap met zijn cynische tentgenoot, die zelf de hoop op een goede afloop al heeft opgegeven. Terwijl ze zich overdag de ongeschreven wetten van het kamp eigen proberen te maken, riskeren de twee lotgenoten ’s nachts hun leven op weg naar ‘het Beloofde Land’.

Regisseur Hetty de Kruijf over JUNGLE: “Op mijn tweede dag in het kamp ontmoette ik Benyamin die de inspiratie is geworden voor Jungle. Benyamin vertelde mij dat hij een droom had die hij hoe dan ook zou waarmaken: acteur worden in Engeland. De realist in mij vond dat moeilijk om te zien en schatte de kans zeer klein dat het hem ooit zou lukken. De dromer in mij wilde er net zoveel in geloven als hijzelf omdat ik hem dat met heel mijn hart toewens. Dit pijnlijke moment is waar Jungle ontstond: een verhaal over de schuring tussen dromen en realiteit.”

Waarom zien?

Dat Hetty haar inspiratie uit de realiteit heeft gehaald valt vanaf minuut 1 te merken. Mede dankzij de uitstekende cast wordt het schrijnende bestaan van ‘de Jungle’ voelbaar waar hoop eigenlijk het enige is wat men op de been houdt. Het mooie is dat dromen, vertegenwoordigd door Benyamin, en realiteit, vertegenwoordigd door Ibrahim, uiteraard gaan botsen. De dromer steekt de realist toch enigszins aan en zorgt voor wat hoop in het kamp waar hij zelf meerdere malen uit probeert te ontsnappen. Hoofdrolspelers George en Majd zijn uitstekend aan elkaar gewaagd en samen met de bijrolspelers en figuranten zorgen ze ervoor dat het uitzichtloze gevoel van een vluchtelingenkamp goed overkomt. De vraag blijft dan ook of hoop genoeg is om daar te overleven. Dat mag de kijker zelf invullen. Het is aan de hoofdrolspelers George Tobal en Majd Mardo en Regisseur Hetty de Kruijf te danken dat dit verhaal sterk en levensecht overkomt en het is dan ook niet verrassend dat deze film een gouden Kalf gewonnen heeft.

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar