Site pictogram Movie Addicts

Jurassic Park III wist u datjes

Met Jurassic Park III werd destijds de triologie afgesloten op een voor vele teleurstellende manier. Geen groot podium dit keer maar een excursie welke een reddingsoperatie blijkt te zijn, welke weer verandert in een overlevingstocht. Nee, de fans willen iets episch voorgeschoteld krijgen met dino’s en als het goed is krijgen ze dat ook met Jurassic World. Eerst hier nog wat feitjes over Jurassic Park III.

 

Wist je dat, ondanks dat het budget de helft hoger is (93 miljoen dollar tegenover 63 miljoen van het origineel) de wereldwijde opbrengst nog niet de helft was van wat Jurassic Park heeft opgebracht.

Wist je dat, Joe Johnston de regisseur eerder The Lost World wilde regisseren. Dat werd destijds toch Steven Spielberg die nu functioneert als producent

Wist je dat, er meerdere versies van het script waren waaronder één waarin de vliegende Pteranodon ontsnappen en slachtoffers maken op het vasteland.

Wist je dat 5 weken voor het filmen begon het volledige script destijds werd geschrapt door Spielberg en Johnston. Destijds was er al 18 miljoen gespendeerd aan pre production en film materiaal.

Wist je dat, naast Steven Spielberg die de eerste 2 films regisseerde was ook componist John Williams er niet bij. Hij was namelijk druk bezig met A.I. welke wel geregiseerd werd door Steven Spielberg (welke ik overigens een van zijn slechtste films ooit vond)

Wist je dat, ondanks de opbrengst en de kritieken achter bleven bij de eerdere delen Jurassic Park III toch nog wereldwijd de 8ste plek scoorde qua box office opbrengst.

 

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar