Site pictogram Movie Addicts

Jurassic Park: The Lost World wist u datjes

Het kon natuurlijk niet uitblijven dat er een vervolg zou komen op het gigantisch succesvolle Jurassic Park. Ook over dit vervolg zijn er leuke feitjes te vinden en hier hebben we een aantal voor jullie op een rij gezet.

 

Wist je dat, de openingsscène op het strand eigenlijk de opening uit het boek voor deel 1 was. Destijds vonden ze het een te luguber begin, maar blijkbaar wel geschikt om 4 jaar later het vervolg mee te beginnen.

Wist je dat, Michael Crichton echt achter zijn broek werd gezeten om een vervolg neer te pennen iets wat hij in eerste instantie niet van plan was. David Koepp, scriptschrijver, Steven Spielberg en natuurlijk miljoenen fans schreeuwde om een vervolg.

Wist je dat, John Hammond in het boek sterft in Jurassic Park wat in de film niet gebeurde waardoor Richard Attenborough terug kon keren in een kleinere rol in deze film.

Wist je dat, ondanks dat de film op het vaste land in San Diego af zou spelen er in werkelijkheid maar 1 shot van San Diego gebruikt is in de film de rest is gefilmd in Burbanks wat in California ligt.

Wist je dat, Joe Johnston de film wilde regisseren iets wat uiteindelijk Spielberg weer ging doen.

Wist je dat, het karakter Dieter Stark, gespeeld door Peter Stormare, sterf op de manier zoals John Hammond van origine in het boek Jurassic Park aan zijn einde kwam.

Wist je dat, The Lost World ondanks dat het destijds records brak in openingsweken en er geen film was die destijds zo snel de grens van 100 miljoen opbrengst haalde deze toch qua opbrengst ver achter bleef bij het eerste deel. Bovendien was deze film ook niet de topverdiener dat jaar dat werd namelijk Titanic welke wel het record van het origineel afnam als grootste box office hit wereldwijd.

Wist je dat, buiten dat deze film minder goed gevonden werd dan het origineel,hij zelfs 3 raspberry award nominaties binnensleepte, welke echter niet verzilverd werden.

 

 

 

 

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar