Site pictogram Movie Addicts

Jurassic Park Wist u datjes

Het is alweer 22 jaar geleden maar ik weet nog precies hoe onder de indruk ik was toen ik destijds als 11/12 jarig mannetje deze film in de bioscoop zag. Wat was die Tyranosaurus Rex vet en wat waren die Velociraptors nare en slimme wezens trouwens en wat zag alles er levensecht uit. Gevolg Dinosaurussen waren hot en special effects kregen een  nieuwe rol binnen de film wereld. Waar special effects voorheen vooral gebruikt werden bij science fiction films die zich vooral in de ruimte afspeelde werden er nu dinosaurussen naast de mens gecreeerd alsof ze nu nog over de aarde wandelden. Over een van de grootste blockbusters zijn natuurlijk wel een berg feitjes te vinden en hieronder hebben we er een aantal voor jullie verzameld.

 

Wist u dat, Jurassic Park geschreven is door Michael Crighton en dat de rechten al gekocht waren voordat het script/boek af was.

Wist u dat, destijds Warner Bros met Tim Burton, Columbia Pictures met Richard Donner en Twentieth Century Fox met Joe Dante allen achter de rechten aan zaten.

Wist u dat, Steven Spielberg eigenlijk bezig was om de financiering van Schindlers List rond te krijgen en dat Universal destijds zei hiermee te willen helpen wanneer hij eerst Jurassic Park zou maken.

Wist u dat, Jurassic Park destijds de best verdienende film aller tijden was waarmee Spielberg zijn eigen E.T. van de troon stootte.

Wist u dat, tijdens de post-productie Steven Spielberg midden in het filmen van Schindler’s List zat. Hij ervaarde het als een soort bipolaire ervaring waarbij zij instinct en gevoel gebruikt werd voor Schindler’s List en zijn kennis en vakmanschap weer gebruikt werd bij het afronden van Jurassic Park.

Wist u dat, de 3D versie, 20 jaar na het origineel, met nauwe samenwerking van Steven Spielberg zelf gebeurde terwijl hij (hoe kan het ook anders) bezig was met het filmen van een andere film ditmaal Lincoln.

Wist u dat, ondanks de naam Jurassic, wat verwijst naar de Jura tijperk, de meeste dinosaurussen uit het krijt tijdperk komen.

Wist u dat, Jurassic Park tot dit jaar de hoogste opbrengst had van alle door Universal uitgebrachte films. Tot Furious 7 uitkwam en de tweede film van Universal werd die 1 miljard dollar grens wereldwijd slechte voor hun.

 

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar