Site pictogram Movie Addicts

Jurassic World Wist u datjes

Het is juni en het moment is bijna daar dat we met massa’s weer dino’s gaan bewonderen in de bioscoop. Het heeft even geduurd (helemaal als jullie de wist u datjes hebben doorgelezen) voordat dit vierde deel van de grond kwam. Jurassic World moet worden wat het derde deel ons niet bracht en tuurlijk zullen wij ook kritisch kijken naar deze film maar bovenal zijn wij benieuwd hoe de technologie ruim 10 jaar (22 jaar na Jurassic Park) na deel drie er op vooruit is gegaan.

Wist je dat, er tijdens het afronden van deel 3 door regisseur Joe Johnston nog ontkennend werd gereageerd op de vraag of er een deel 4 zou komen.

Wist je dat, Steven Spielberg in 2002 al in een interview aangaf dat er een vierde Jurassic Park film zou komen.

Wist je dat, in een script uit 2005 er genetisch gemanipuleerde mens-dino’s in voorkwamen. Dit idee werd (godzijdank) snel weer geschrapt.

Wist je dat, David Boreanaz (o.a. Angel en Bones) in 2004 werd genoemd als lead acteur en als ze destijds waren begonnen hij deze waarschijnlijk ook binnen had gehad.

Wist je dat, Star Wars er mede voor verantwoordelijk was dat Colin Trevorrow Jurassic World ging regisseren. Let op: Brad Bird (MI:Ghost Protocol) was bezig met Tomorrowland en wilde ook graag de nieuwe Star Wars doen. Om een eventueel gat op te vullen schoof hij Colin naar voren om voorwerk te verrichten. Brad ging geen Star Wars maken maar Spielberg en Kathleen Kennedy (een andere belangrijk figuur in de film wereld) waren geïnteresseerd in Trevorrow. Na het zien van zijn Safety Not Guaranteed (een aanrader mensen!!!!) waren zij overtuigd.

Wist je dat, voor Chris Pratt voor de lead was gestrikt Josh Brolin in vergevorderde staat van onderhandeling was voor deze rol.

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar