Site pictogram Movie Addicts

Kapitein Onderbroek: Het Eerste Grote Avontuur

Kapitein Onderbroek: Het Eerste Grote Avontuur

 

Afgelopen jaar viel er genoeg te lachen bij de vele animatiefilms welke zijn uitgekomen, en vele had ik samen met mijn kinderen gezien. Alleen Captain Underpants werd alleen gekeken aangezien ik gewoon heel graag de Engelstalige versie wilde zien. Nu daar de film ook uitkomt op Blu-Ray en DVD was het toch tijd om de film nog een keer te zien, met de kids en in het Nederlands.

Klasgenoten Sjors en Harold zijn beste vrienden en wat doen beste vrienden met elkaar? Precies lol trappen en deze jongens doen dat in de vorm van grappen heel veel grappen. De heren blijken daarbij zeer creatief en ingenieus te werk te gaan. Rector Krupp heeft het echter gehad met de grollen van deze twee jongens. Wanneer het hem eindelijk lukt hen te betrappen bij een van hun acties dreigt hij de twee in verschillende klassen te plaatsen om zo hun vriendschap kapot te maken.  In een wanhopige actie om Krupp tegen te houden weten de jongens hem te hypnotiseren en dat komen ze op het briljante idee om hem te laten geloven dat hun hun verzonnen stripheld Kapitein Onderbroek is. De jongens komen er echter al snel achter een superheld in toom houden misschien nog wel lastiger is dan een rector misleiden.

Waar ik zoals gezegd afgelopen jaar al genoot van de Engelstalige versie met de stem van onder andere Kevin Hart, wist ik mij ook kostelijk te vermaken met de Nederlandstalige versie. De humor is van meet af aan aanstekelijk waarbij vooral in het begin de vierde wand doorbroken word. De gehele gedachtenwereld van Sjors en Harold zal volwassenen doen terugdenken aan een soort Ferris Beullers Day Off light waarbij de hoofdpersonen vooral kattekwaad uithalen maar waar de kinderlogica vanaf druipt. Ik zou het zelf bijna fantastisch vinden als mijn kinderen zo zouden zijn, maar zou het tegelijk vrezen. De humor is snel waardoor sommige grappen die de eerste keer geen doel treffen, maar wanneer je de film weer ziet toch weer nieuwe melige en soms ingenieuze grappen tegenkomt. De stijl van animatie is als een strip waar de film natuurlijk zelf ook op gebaseerd is. Hoofdpersoon Kapitein Onderbroek is een heerlijk onnozele domme ‘kracht’ wiens lompheid maar moeilijk te overtreffen is. Dat maakt dit figuur voor jong en oud leuk om naar te kijken. Zit er ook heel veel moraal in het verhaal verstopt? Nou, na 2x kijken is deze mij grotendeels ontgaan op het stukje verantwoordelijkheidsbesef na dan misschien. En eerlijk is eerlijk dat bevalt stiekem wel. Een animatie/familie film zonder te dik moraal welke simpelweg wilt vermaken en waar kinderen hun lol mee op kunnen en waar volwassenen absoluut zich ook in zullen herkennen.

Extra’s

Naas de verplichte deleted scene’s welke in schets fases te zien zijn gaan de extra’s ook in op de hoofdfiguren en wat het inhoud om een superheld te zijn, maar ook wat je moet hebben en doen om een superschurk te worden. Ja, ook hier is weer gemikt op de lach en deze extra’s zijn ook voor kinderen leuk om mee te kijken hoewel wel enkel in het Engels te bekijken zijn

 

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar