Site pictogram Movie Addicts

Kat en Muis (Vanaf 10 september in de bioscoop)

kat_en_muis_12022074_ps_1_s-low

 

Kat en Muis, een nieuwe film van Maartje Seyferth en Victor Nieuwenhuijs (Vlees, Crepuscule, Lulu, Venus in Furs)) is een surreëel drama over onvoorwaardelijke liefde die te gronde gaat aan manipulatie en leugens. De hoofdrol wordt gespeelt door Carlijn van Zijtveld (Lover of Loser). Kat en Muis gaat op 5 september in wereldpremière op het L’Étrange Festival  Parijs. De film is vanaf 10 september te zien in de filmtheaters in Nederland en wordt uitgebracht door Mokum Filmdistributie.

Kat en Muis

“Belle, een jong meisje, groeit op tussen de ruïnes van een lang vergeten gebeurtenis. Haar onschuldige liefde voor haar vriendje Max  wordt bedreigd door een onverklaarbare vijandigheid van haar omgeving. Wanneer haar tante overlijdt en haar vervreemde moeder terugkeert, ontdekt ze haar schaamtevolle familiegeschiedenis. Verdrongen herinneringen komen boven, Belle gaat de strijd aan met haar verleden en raakt verstrikt in haar emoties. Kat en Muis is een surreëel drama over hoe een jong meisje worstelt met herinneringen die niet mogen bestaan.

Maartje Seyferth en Victor Nieuwenhuijs

Maartje Seyferth en Victor Nieuwenhuijs staan bekend om hun uitgesproken signatuur en films waarin ze de mysterieuze wereld van seksuele verlangens verkennen. Seyferth en Nieuwhuijs’ werk kenmerkt zich door de vervoering van de kijker middels stijl- en vormexperiment, waarbij het plot vaak op fragmentarische (poëtische) wijze zich aan de toeschouwer onthult. Eerder maakten zij de speelfilms Meat (2010), Crepuscule (2009), Lulu (2006) en Venus in Furs (1996) en vele documentaires en korte films.

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar