Site pictogram Movie Addicts

Keiharde comedy Fissa gaat los vanaf 4 februari

Een dik eindexamenfeest, dat is alles wat ze willen! Begin 2016 komt de keiharde comedy Fissa uit in de bioscoop. Fissa vertelt het verhaal van drie jongens die elkaar nodig hebben om hun examentijd te redden. Nerd Ruben helpt de twee populaire jongens, Max & Yous, met het behalen van hun examens en in ruil daarvoor helpen zij Ruben met het organiseren van het gruwelijkste examenfeest ooit. En een keiharde fissa wordt het: gruwelijke DJ Oliver Heldens, drank -veel drank-, schuimkanonnen, lekkere chicks en vooral hard gaan. Fissa gaat los in alle bioscopen vanaf 4 februari 2016.Fissa heeft een roerige productietijd achter de rug. Het was lastig om een school te vinden die wilde meewerken aan de opnames van de film. De meeste scholen haakten af na het lezen van het script. Bovendien dreigden de filmopnames van Fissa bijna te worden stilgelegd na bezwaren van buurtbewoners die vreesden voor Project X-achtige taferelen in hun wijk in Amsterdam Zuid. Uiteindelijk heeft de gemeente Amsterdam producent 2CFILM in het gelijk gesteld, waardoor de opnames toch plaats konden vinden.

Cast
Yannick van de Velde (Aanmodderfakker) en Alex Hendrickx (App) spelen de hoofdrollen van oude vrienden Max en Ruben. Bilal Wahib (Spangas) is te zien als Yous. Ruben heeft bovendien een heimelijke crush op Anne Bo, een rol van Abbey Hoes (Nena). Belinda van der Stoep (Alleen maar nette mensen) is te zien als Ivana, het vriendinnetje van Max. Arjan Ederveen (Lang & gelukkig), Hans Kesting (Noord Zuid) en Miryanna van Reeden (Meiden van de Herengracht) zijn de gevreesde docenten op de middelbare school. Daarnaast zijn bijrollen weggelegd voor Anneke Blok (Soof) en rappers Adje & Lexxxus.

Verhaal
Wanneer de populaire Max (Yannick van de Velde) en Yous (Bilal Wahib) hun eindexamen in gevaar zien komen en het eindexamenfeest van nerd Ruben (Alex Hendrickx) het slechtst bezochte feest van het jaar dreigt te worden, slaan de drie jongens de handen ineen. Tijdens een krankzinnige eindexamenperiode, eindigend in een keihard eindexamenfeest, leren de jongens zichzelf en elkaar pas echt goed kennen…

Teaser

 

Productie
Het scenario van Fissa is geschreven door acteur en schrijver Martijn Hillenius (Aanmodderfakker). De regie is in handen van Bobby Boermans (App, Nieuwe Buren). Fissa wordt geproduceerd door 2CFILM (Edvard van ’t Wout, Robin de Levita, Kees Abrahams en Bobby Boermans) in coproductie met Just Productions (Eric de Groot en Frank Groenveld). 2CFILM en Just Productions werkten eerder samen bij Hartenstraat, Jack bestelt een broertje en Hallo Bungalow. Just Film Distribution verzorgt de filmdistributie van Fissa in Nederland.

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar