Site pictogram Movie Addicts

Kick-off IN-EDIT AMSTERDAM 12 september 2017

Op dit moment wordt hard gewerkt om de eerste Nederlandse editie van het internationale IN-EDIT muziekdocumentaire festival op poten te zetten. Van 22 tot en met 25 februari 2018 zal het Westergasterrein geheel in het teken staan van IN-EDIT AMSTERDAM. Met twee nieuwe muziekdocumentaires binnen het Films with a View at Pllek programma op 12 september trapt het festival af. De enige openbare vertoning op het grote doek van Easy Man; The Story of Ronald Snijders, His Music and The Nelson & Djosa Sessions (2016) en Ronnie Flex: Alleen met iedereen (2017).

Het van oorsprong Spaanse IN-EDIT bestaat dit jaar 15 jaar in Barcelona en daarnaast zijn er voor 2017 festivals in meerdere landen bevestigd. Sinds 2003 zijn wereldwijd 42 edities georganiseerd met meer dan 100.000 bezoekers per jaar. Carla Navarro, festivaldirecteur van IN-EDIT AMSTERDAM, is verheugd dat het publiek in Nederland dit festival eindelijk hier kan meemaken.

IN-EDIT AMSTERDAM
IN-EDIT AMSTERDAM zal zowel internationale als Nederlandse muziekdocumentaires programmeren en er zijn optredens van bands en artiesten. Deels wordt geput uit het grote archief van IN-EDIT Barcelona, maar de nadruk ligt ook op Nederlands product. Het diverse programma zal bestaan uit publiekstrekkers met een rauw rock ’n roll randje die de vintage popcultuur van met name invloedrijke rockbands weergeven, maar ook films over hiphop en aanverwante muziekstijlen komen aan bod. Daarnaast internationale documentaires over minder bekende artiesten die er cinematografisch uitspringen.
Het festival is tevens bedoeld als netwerkevenement voor de film- en muziekindustrie met als doel de Nederlandse producties internationaal te promoten en een brug te slaan tussen de Nederlandse film- en muziekbranche.
Meer over het programma en andere aankomende IN-EDIT showcases wordt bekend gemaakt tijdens Films with a View van Pllek. Laat het ons weten als je er bij wilt zijn 12 september aanstaande.
Ronnie Flex: Alleen met iedereen (2017) / Sacha Vermeulen / NL / 49min.
+ Q&A met Sacha Vermeulen
Deze 3Doc portretteert Ronnie tijdens een belangrijke periode in zijn leven: het maken van zijn tweede album en zijn zoektocht naar zijn muzikale identiteit.
Easy Man; The Story of Ronald Snijders, His Music and The Nelson & Djosa Sessions (2016) / Nelson & Djosa en Dennis de Groot / NL / 44min. (Nederlands met Engelse subtitels)
+ Q&A met Ronald Snijders en live optreden (solo)
Deze film verkent de carrière van de Surinaamse fluitist/componist Ronald Snijders. Met meer dan twintig in eigen beheer uitgebrachte albums, maakte zijn unieke stijl hem in de jaren ’70 het boegbeeld van de ‘kaseko jazz’. Zijn muziek is nog steeds populair onder DJ’s en platenverzamelaars wereldwijd.

Informatie en kaartverkoop
Locatie: Pllek, Tt. Neveritaweg 59, Amsterdam
Aanvang: 20.30 uur
Tickets: online €7,50 en aan de deur €10,-

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar