Site pictogram Movie Addicts

La La Land – Movie Review

 

La La Land is gecentreerd rondom 2 personages die willen doorbreken in LA: een getalenteerde jazz pianist die tijdens het najagen van zijn droom veel tegenslag heeft en wil voorkomen dat jazz muziek uitsterft en een gepassioneerde actrice die moeite heeft zich van anderen te onderscheiden. De combinatie van het najagen van een passie, keuzes maken en liefde is de kern van het verhaal – thema’s die ook terugkwamen in Whiplash.

La La Land is een moderne musical maar bovenal een verhaal wat je raakt. Van nature ben ik geen fan van musicals, ik kan de passie en kunst ervan wel waarderen. Echter is de verhouding tussen musical en & film in La La Land perfect voor iemand zoals ik. Het is een verhaal dat verteld wordt door slechts enkele zingende en dansende passages. Een groot gedeelte van de muzikaliteit zit hem ook in de passie van de hoofdpersonen.

Bijna alle aspecten van de film zijn ’top notch’ Ryan Gosling en Emma Stone acteren beide fantastisch net als de overige cast. De shots en de editing hiervan zijn prachtig en brengen het gevoel goed over. De muziek scenes zijn op een totaal andere manier ge-edited dan de dialogen, wat een fijne afwisseling geeft en de film een heerlijke flow geeft. De muziek zelf past perfect d bij de sfeer, is verfrissend en mooi. Sterker nog: doordat ik in aanraking kwam met jazz muziek in zowel Whiplash als La La Land ben ik ernaar gaan luisteren. Iets wat Damain Charzelle ook beoogt!

Is het een foutloze film? Dat niet. Er zijn 2 dingen die beter hadden gekund. De dans, specifiek van Emma Stone is niet fantastisch. Eerlijk is eerlijk: deze insides komen vooral vanuit mijn vriendin die: a. meer interesse in dans heeft, en b. een dans/ballet achtergrond heeft. De dans van Emma Stone komt wat houterig over doordat ze haar gewicht niet genoeg op haar voorvoeten heeft. Verder is de choreografie zelf niet spectaculair. Daarnaast is de film iets langer dan nodig: 15 minuten korter had het denk ik goed gedaan.

Al met al heeft La La land mij zeer goed vermaakt en heb ik zelfs de tweede keer nog meer ervan genoten. De vibe van de film sprak me erg aan, net als de muziek, het verhaal en de verfilming hiervan. De eerder genoemde minpuntjes vallen in het niet bij de sterke punten van de film!

In 2015 werd ik overdonderd door de film ‘Whiplash’ in mijn ogen een perfecte film. Dus wanneer de maker, Damian Charzelle, met een nieuwe film komt ben ik uiteraard hyped! Heeft hij de verwachtingen waar kunnen maken? Aan het aantal gewonnen Golden Globes en Oscar Nominaties te zien wel. Is het een betere film dan Whiplash? Nee, ik vind van niet. Is het een van de beste films van het jaar 2016? Absoluut.

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar