Site pictogram Movie Addicts

Laatste dag Imagine voor mij!!!

We zijn alweer toe aan de mijn laatste dag op Imagine en er staat veel leuks op de planning vandaag. Met het aziatische Monstrum pak ik toch een echte monsterfilm mee en Hole in the Ground is een titel waar ik zeer benieuwd naar ben. Zoals eerder vermeld zijn er 2 Nederlandse co-producties dit jaar op Imagine. De openingsfilm Monos was er één van en Wilkolak die afgelopen week in première ging is de tweede. De afsluitfilm Freaks zou natuurlijk niet mogen ontbreken en tussendoor is er ook nog Finding Tom Bombadil een special over de zoektocht naar het fantastische wezen in de echte wereld. Uiteraard wordt vandaag ook de winnaar van de Silverscream award bekend net als de overige winnaars uiteraard. Hieronder de top 5 tot nu toe waarbij kanshebber O Beautiful Night nog een vertoning heeft (en ja dat is een echte aanrader) en uiteraard mijn persoonlijke top 5

Tussenstand Silver Screamaward

  1. One Cut of the Dead
  2. Ruben Brandt, Collector
  3. O Beautiful Night
  4. Der Goldene Handschuh
  5. Memory: The Origins of Alien

Mijn persoonlijke top 5

  1. Ruben Brandt, Collector
  2. O Beautiful Night
  3. One Cut of the Dead
  4. Memory: The Origins of Alien
  5. Prospect

Monstrum

16de-eeuws Korea, de Joseon-dynastie. Koning Jungjong hoort geruchten over een monster dat mensen eet en paniek veroorzaakt. Hij moet erachter zien te komen of dit monster echt bestaat of een verzinsel is van zijn konkelende premier. Hij stuurt de in ongenade geraakte generaal Yun Kyum eropuit om de waarheid te achterhalen, wat ingewikkelder blijkt dan beide mannen hadden gedacht.

 

 

The Hole in the Ground

Sarah is een slecht huwelijk ontvlucht en trekt zich met haar zoon Chris terug in een afgelegen huis. Op een dag stuit ze op een breed krater-achtig gat in de grond. Na dat incident en de dood van een buurvrouw, begint Chris vreemd gedrag te vertonen. Of hallucineert Sarah door haar medicijnen?

Wilkolak

Nadat een kamp in het oosten van Polen bevrijd is door het Rode Leger, vinden acht vrijgelaten kinderen onderdak in een vervallen landhuis. Maar ook hier dreigt gevaar, want de kamphonden zijn eveneens vrijgelaten. Agressief en op zoek naar voedsel dwalen ze door het huis. 

Finding Tom Bombadil

Hoe herken je een superwezen? Deze vraag achtervolgt Finding Tom Bombadil, een detective-documentaire over een man die op zoek is naar zijn favoriete fictieve personage in de echte wereld.

Freaks

Een vader en zijn jonge dochter zitten samen verscholen in hun huis. Hij vertelt haar dat de wereld onveilig is voor iemand zoals zij, maar als een ijscoman haar mee uitneemt grijpt ze de kans om daar voor zichzelf achter te komen. Dit ontketent echter ook voorheen verborgen krachten en geheimen.

 

Prijswinnaars

O Beautiful Night won misschien niet de publieksprijs, maar ging er wel vandoor met de Meliés D’argent voor beste feature

The Fathers Shadow maakte bij mij geen grootse indruk maar was zeker onderhoudend en in dit geval sterk genoeg voor de Black Tulip award

Wild won de Meliés voor beste short en het leuke was dat de maker niet eens dacht dat zijn short geschikt was voor Imagine, deze award bewijst het tegendeel.

Dispatch won de VR award en helaas was dit een van de weinige VR titels welke ik niet heb meegekregen. de korte impressie toonde echter wel genoeg om mij te overtuigen dat ik iets gemist heb.

 

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar