Site pictogram Movie Addicts

Lisa Smit in jury twaalfde editie Nationaal Film Festival voor Scholieren

Actrice Lisa Smit (Project Orpheus, TBS) is dit jaar jurylid van het Nationaal Film Festival voor Scholieren (NFFS). De jury bestaat naast Smit uit acteur Nick Golterman (Razend, Fissa, serie De Mannen van Dokter Anne), regisseur Eddy Terstall (Alberta, Deal, Meet me in Venice en Simon), Kirsten Ruber (directeur Go Short Festival) en Marije Veenstra (IDFA). Het NFFS laat jongeren tussen de 12 en de 18 jaar kennismaken met het vak filmmaken en acteren. Tijdens de festivaldag worden alle ingezonden films gepresenteerd en vinden meer dan 40 workshops plaats, gegeven door juryleden en andere professionals uit de film- en tv-wereld.

NFFS
De vakjury beoordeelt alle deelnemende films in de categorieën live action fictie, live action non-fictie, animatie en 1-minuutfilms. ’s Avonds wordt het festival feestelijk afgesloten met de bekendmaking van de winnaars tijdens het slotgala. Het festival opent de weg voor de jongeren naar andere filmfestivals in binnen- en buitenland. De winnaars vertegenwoordigen Nederland tijdens het Internationale jongerenfilmfestival ‘Camera Zizanio’, dat van 4 tot en met 11 december plaatsvindt in Pyrgos, Griekenland.

’Meer NFFS’
Het NFFS heeft sinds de vorige editie in 2015 het initiatief ‘Meer NFFS’ in het leven geroepen, waardoor het NFFS het hele jaar door aanwezig is. De drie heren van Klei (http://www.kleidatzijnwij.nl/) Carsten, Matthias & Joey gaan maandelijks op pad om uit te zoeken hoe films nòg beter gemaakt kunnen worden. Via het ‘Meer NFFS’ youtube kanaal worden tips gegeven op het gebied van storytelling & script writing, acteren en audio door professionals.  Zo beantwoordde scriptschrijver Pieter Bart Korthuis prangende vragen en gingen ze op bezoek bij acteur Nick Golterman om de kneepjes van het acteervak te leren.

NOFFS
Daarnaast organiseert het NFFS ook jaarlijks het NOFFS, het Nationaal Online Film Festival voor Scholieren. In tegenstelling tot het NFFS, waar scholieren alleen aan kunnen meedoen in schoolverband, kunnen aan het NOFFS alle individuele jongeren tussen de 12 en de 18 jaar deelnemen met hun zelfgemaakte korte film.

volg het NFFS ook op verschillende social media

Youtube,

Facebook,

Twitter,

WWW.NFFS.NL

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar