Site pictogram Movie Addicts

Mad Max wist u datjes

 

Mad Max is natuurlijk een klassieker welke als film nog steeds staat als een huis. Er is natuurlijk ook genoeg te vertellen over deze film en hieronder hebben we wat leuke feitjes voor jullie verzameld.

 

Wist u dat: George Miller vroeger werkte als arts en samen met Bryan Kennedy een paar maanden bijklusten als nooddienst om het budget van 400.000 doller rond te krijgen

Wist u dat: Mel Gibson in eerste instantie geen auditie wilde doen en alleen mee ging voor zijn maatje Steve Bisley die de rol van Jim Goose kreeg. De avond daarvoor was hij in een gevecht geraakt waardoor hij bont en blauw op auditie verscheen. Ze wilde hem echter graag hebben omdat hij er zo apart uitzag (blauwe ogen, gezwollen neus en gebroken kaak) Hij mocht 2 weken later terugkomen waarna ze de bijna herstelde Gibson niet herkende.

Wist u dat: Joanne Samuel in eerste instantie niet de vrouw van Mel Gibson zou spelen. Zij kreeg de rol omdat Rosie Bailey gewond was geraakt tijdens een motorongeval.

Wist u dat: De meeste figuranten voor de de motorbende van Toecutter daadwerkelijke leden waren van motorbendes en op hun eigen motoren reden.

Wist u dat: Er in totaal (slechts) 14 auto’s de opnames niet overleefde waaronder George Miller’s eigen Mazda Bongo, welke gebruikt werd bij de eerste achtervolging, en dat alle crashes in één take opgenomen werden.

Wist u dat: Mad Max in Amerika dastijds gedubd werd uitgebracht omdat ze daar bang waren dat de Amerikanen het Australische accent niet zouden accepteren. Het duurde tot 2000 voordat het origineel gereleased werd in Amerika.

Wist u dat: De best verdienende film (opbrengst tegenover kosten) was tot in 1999 The Blair Witch Project uitkwam. Mad Max had een wereldwijde opbrengst van 100 miljoen dollar tegenover een budget van 400.00 dollar.

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar