Site pictogram Movie Addicts

Marleen Slot nieuwe voorzitter Filmproducenten Nederland

Marleen Slot (1981) is gisteren gekozen tot nieuwe voorzitter van Filmproducenten Nederland (FPN). Zij volgt Marc van Warmerdam op die in 2011 het voorzitterschap op zich nam.

Marleen Slot is 12 jaar werkzaam in de filmindustrie. Aanvankelijk was zij als producent werkzaam bij Lemming Film. Sinds 2011 heeft zij haar eigen productiebedrijf Viking Film.

Marleen Slot: “Ik verheug me op het voorzitterschap van Filmproducenten Nederland. Ik ben trots op mijn vak als filmproducent en draag dat graag uit. Daarnaast wil ik me inzetten voor een goede verstandhouding tussen filmproducenten en makers.”

Marleen Slot produceerde onder andere Zurich van regisseur Sacha Polak (winnaar Berlinale Forum CICAE Art Cinema Award 2015), Neon Bull van Gabriel Mascaro (Venetië Orizzonti Special Jury Prize), The Summer of Sangaile van Alanté Kavaïté (winnaar Sundance Best Director en geselecteerd voor Berlinale Panorama 2015), Nieuwe Tieten van Sacha Polak en Patatje Oorlog van Nicole van Kilsdonk (selectie Berlinale K+ 2012). Marleen was van 2008 tot 2010 voorzitter van de vereniging van Nieuwe Film- en Televisiemakers (VERS Film & TV) en is bestuurslid van Filmproducenten Nederland, ACE en bioscoop RIALTO.

Filmproducenten Nederland (FPN) bestaat 25 jaar en is de belangenvereniging van de Nederlandse filmproducenten. Het merendeel van de Nederlandse filmproducenten is bij de vereniging aangesloten. Het doel van de vereniging is het behartigen van de gemeenschappelijke belangen van de leden en het stimuleren en ontwikkelen van filmproductie in Nederland. FPN is actief op het gebied van media- en cultuurbeleid en auteursrecht en onderhoudt een sterk netwerk met diverse partijen binnen en buiten de filmindustrie, zowel in de politiek als fondsen, makers-verenigingen, brancheverenigingen en omroepen. De vereniging vertegenwoordigt haar leden zowel nationaal als internationaal en werkt aan het versterken en verbreden van de positie van de Nederlandse film. Filmproducenten Nederland zet zich daarnaast in voor de verdere professionalisering van het producentencorps

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar