Site pictogram Movie Addicts

Matthias Schoenaerts komend weekend bij ’24 uur met….’

Theo Maassen brengt een etmaal met de Vlaamse steracteur Matthias Schoenaerts door in ’24 uur met…’ Het wordt een bevlogen samenzijn waarbij Schoenaerts openhartige vertelt over zijn vader en jeugd en waarin hij samen met Theo Maassen de liefde verklaart aan het acteren en het personage The Joker uit de film The Dark Knight. De uitzending ontpopt zich tot een pleidooi voor de vrijheid, het leven en de kunst. En tot een zeer serieuze wedstrijd mini-pingpong tussen Nederland en België. ​

De sympathieke Vlaming Matthias Schoenaerts is in België een wereldster. Als (buitenechtelijke) zoon van de legendarische acteur Julien Schoenaerts stond hij al op heel jonge leeftijd met zijn vader op het podium. Maar het acteren kwam bij Matthias niet vanzelf. Vader Julien was manisch depressief en de eerste jaren van zijn leven groeide Matthias op bij zijn grootouders en op verschillende internaten in België. Nadat zijn vader in een coma raakte en Matthias hem – na een wonderlijk ontwaken – in huis nam om te verzorgen, werd het acteren in hem wakker geschud.

Matthias Schoenaerts is een acteur voor wie de liefde voor spelen diep zit. In Nederland verwierf hij  bekendheid door zijn rol in Rundskop. Voor die film kweekte hij meer dan twintig kilo spiermassa aan, wat naast training neerkwam op het eten van 2.400 blikjes tonijn. Voor het prachtige Rouille et d’os met Marion Cotillard trok hij maandenlang op met het kleine jongetje dat uiteindelijk zijn zoon zou spelen. En voor Maryland, waarin hij een oorlogsveteraan speelt met PTSS, beperkte hij zijn slaap meerdere weken tot slechts twee, drie uur per nacht. Met alle gevolgen van dien: tijdens de opnames belandde hij voor twee dagen op de intensive care.

Sinds zijn rol in Rundskop, brak hij door in Hollywood waar hij speelde naast grote sterren als Kate Winslet, Carey Mulligan, Marion Cotillard en Ralph Fiennes. Schoenaerts speelt ook één van de hoofdrollen in de film The Danisch Girl, die vier Oscarnominaties kreeg.

Uitzending: zondag 21 februari 21.55 uur: 24 uur met… Matthias Schoenaerts bij de VPRO op NPO3

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar