Site pictogram Movie Addicts

Men In Black: International

Na een teleurstellend tweede deel en een sterke comeback bij deel 3 met als toevoeging Josh Brolin zijn we nu toegekomen aan het derde vervolg waarbij nu met andere Men in Black te maken krijgen. Sterker nog de Men In Black zijn niet alleen werkzaam in Amerika. Ik ben vooral benieuwd hoe de chemie is tussen de hoofdrolspelers Chris Hemsworth en Tessa Thompson nadat zij al sterk waren in Thor: Ragnarok.

Een jong meisje is getuige van alien encouter waarbij haar ouders gezapt worden maar zij alles nog weet. Na jaren op zoek te zijn gegaan komt zij terecht bij de Men in Black. Al snel wordt zij, Agent M, voor een stage naar Londen gestuurd waar zij zich snel in de kijker werkt bij Agent H een van de beste maar ook meest roekeloze agenten van het Londens kantoor. Er blijkt wat mis te zijn binnen de organisatie wanneer H en M een moordaanslag op een buitenaardse prins niet weten te voorkomen. H en M moeten alles op alles zetten om de wereld te redden en komen zo in aanraking met verschillende nieuwe buitenaardse wezens, leuke en minder leuke.

Om maar meteen met de deur in huis te vallen deel 1 blijft het beste en leukste deel uit de franchise. Ik ging ook niet de film in met de verwachting een meesterwerk te zien, nee ik wilde vooral vermaakt worden. Waar er genoeg aan te merken is op het verhaal en hoe clichèmatig alles is uitgewerkt valt ook genoeg te zeggen over hoe vermakelijk deze film is. Ja, het verhaal over Agent M en hoe zij bij de Men in Black belandde begint leuk maar wordt daarna afgeraffeld en dat is zonde. Tessa Thompson zit echter heerlijk in haar rol en geniet zichtbaar van de actie en de humor. Daarnaast hebben we Chris Hemsworth welke agent H speelt met de nodige zelfspot zoals we dat ook terugzagen in Thor: Ragnarok en uiteraard de laatste Avengers film. De twee hebben overduidelijk lol gehad op de set en delen wederom een sterke chemie. Meesterlijke toevoeging is de kleine Pawny met stem van Kumail Nanjiani. Deze kleine held is een meester in het plaatsen van sarcastische opmerkingen met name richting Chris Hemsworth. Waar ik het meest tegen op keek, en dat heb ik sinds zijn vorige film, is dat F. Gary Gray de film regisseerde. Fast 8 vond ik zeer teleurstellend omdat de regisseur niet snapte wat hij met de franchise aanmoest en ook bij Men in Black International laat hij steken vallen en is het aan de hoofdrolspelers te danken dat het geheel vermakelijk blijft. Toegegeven het script helpt ook niet mee. Naast Tessa en Chris hebben we ook nog bijrollen van Emma Thomson als O, wat blijft die vrouw toch cool. Liam Neeson als High T neemt de vaderlijke rol op zich terwijl Rafe Spall zich uitleeft als de vervelende Agent C. verder zien we Rebecca Ferguson als alien Riza en zelfs de Nederlandse vlogger Anna Nooshin is even te zien. De effecten zien er goed uit en er zit genoeg actie, avontuur en humor in de film om vermakelijk te blijven ondanks dat het verhaal niet lekker door loopt. Men in Black International is geen hoogvlieger, maar is absoluut vermakelijk genoeg voor een bioscoop bezoek.

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar