Site pictogram Movie Addicts

Mijn Pathé Thuis ervaring

Pathé Thuis bestaat alweer een tijdje en behoort naast Netflix, Videoland en een handvol andere streamingdiensten. Hier zijn films vaak snel te zien na hun bioscoop release en in sommige gevallen zelfs als eerste te zien zijn wanneer een bioscoop release er toch niet inzit. Aangezien we alweer een tijd op Netflix zitten en Videoland en andere diensten ook alweer zijn uitgetest was het nu de beurt aan Pathé Thuis waarbij we een aantal titels hebben bekeken en de gebruiksvriendelijkheid hebben getest van de site.

Het aanbod

Wat betreft het aanbod komt geen van de andere providers aan de aantallen welke Pathé Thuis aanbied, 2500 titels. Wat dat betreft kan je eigenlijk nooit mistasten en valt er voor iedereen wel altijd wat te vinden. Mocht je denken nou ik wil graag nieuwe titels kijken, zodra ze de bioscoop verlaten zijn veel titels bijna direct te zien op Pathé Thuis. Oftewel heb je iets gemist in de bioscoop is dit een goed alternatief om toch redelijk bij te blijven, maar ook een plek waar vele klassiekers terug gekeken kunnen worden. Klassiekers? Jazeker, denk aan The Godfather, Casablanca, Jaws en nog meer tijdloze klassiekers.

Gebruiksvriendelijkheid

Met een gigantisch bestand aan titels is het wel belangrijk dat je snel kan vinden wat je zoekt of een zoekopdracht op basis van je interesses kan doen. Op het start scherm zie je direct de top 20 van meest bekeken titels en nieuwe releases. Hierdoor ben je direct bij met wat nieuw en trending is. Je kan vanaf het begin ook direct een filter doen op het genre waar je van houdt. Het voordeel/nadeel is dat je sommige titels bij verschillende genres tegenkomt. Het nadeel is het gevoel te hebben dat er misschien helemaal niet zoveel titels zijn. het voordeel is dat je titels sneller terugvind omdat ze niet in 1 vakje zijn weggestopt. Over titels gesproken soms wil je gewoon iets van een acteur, actrice of regisseur terugzien en buitenom de titels kan je ook hierop zoeken. Dit maakt het geheel zeer makkelijk bruikbaar.

Koop vs Huur

Pathé Thuis biedt 2 opties op de site, namelijk het huren of kopen van films. Nu ben ik van het fysiek sparen van titels welke ik het zien meer dan waard vind dus ik ga niet zo snel shoppen om mijn online videotheek te vullen, maar er zullen genoeg mensen zijn die niet fysiek titels in huis willen hebben en dan is dit een goed alternatief. Uiteraard zijn de nieuwste titels duurder dan de oudere om te kopen. Wat betreft het huren zit er ook een verschil in de prijs, maar dat is logisch (was vroeger ook al het geval bij de videotheek) zodra je huurt blijft de titel voor 48 uur beschikbaar, oftewel huur wel pas als je zeker weet dat je gaat kijken.

Nadelen

Pathé Thuis is zoals je videotheek vroeger was alleen hoef je nu niet meer de deur uit, maar zijn er ook nadelen? Ik vind het apart dat de films wanneer ik deze stream geen volledig beeld geven op mijn mobiel of televisie, het is alsof ik ouderwets breedbeeld kijk (tenminste de twee films die ik tot nu toe heb gezien) Wat ik ook jammer vind is dat nieuwe titels al op de lijst staan om te kiezen maar dan nog niet gehuurd kunnen worden. Dit zorgt voor verwarring en teleurstelling wanneer je de gewenste titel nog niet kan huren. De kosten voor nieuwe titels zowel huur als koop vind ik persoonlijk wat aan de hoge kant, maar dat kan iedereen voor zichzelf bepalen. Het zijn dus kleine puntjes ter verbetering op een voor de rest zeer goed opgezette dienst die de behoeftes van vele liefhebbers kan bevredigen.

Pathè Thuis

Uiteraard is iedereen vrij om zelf te gaan rondneuzen op Pathé Thuis om een oordeel te vellen dus ik zou zeggen klik hier om naar de site te gaan en kijk hier om de releases van deze maand te bekijken

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar