Site pictogram Movie Addicts

Mission Impossible: Ghost Protocol Wist u Datjes

Met deel vier steeg de druk op de franchise en Tom Cruise aangezien deel drie ondanks positieve kritieken teleurstelde aan de kassa en het minst opbracht van de Mission Impossible delen. Hieronder een aantal leuke feitjes rondom dit vierde deel.

 

Wist je dat, deze film Brad Bird zijn eerste live action klus was nadat hij voor Pixar onder andere de regie voor Ratatouille en The Incredibles gedaan had.

Wist je dat, ondanks het derde deel qua inkomsten tegenviel het budget bij dit vierde deel slechts 5 miljoen lager uitviel. Een nette bezuiniging gezien het vierde deel het meest opbracht uit de serie met een opbrengst van bijna 700 miljoen wereldwijd.

Wist je dat, Ghost Protocol Tom Cruise zijn hoogste wereldwijde box office opbrengst heeft gebracht. Hiervoor was dit War of the Worlds van Steven Spielberg.

Wist je dat, Jeremy Renner al getekend had voordat er een script was. Hij wilde zo graag met Tom Cruise werken dat toen hij hoorde dat ze in hem geïnteresseerd waren hij weg liep van een rol in Super 8 van J.J. Abrams om dus blind in Mission Impossible: Ghost Protocol te duiken.

Wist je dat, Tom Cruise heel blij was dat men nu afstapte van het nummeren van deel vier maar dat deze gewoon een subtitel kreeg. Eigenlijk net als de James Bond franchise waarbij elk deel zijn eigen titel heeft.

Wist je dat, Dermot Mulroney ook betrokken was bij deze film? Nu niet als acteur meer als cellist bij het orkest welke de muziekscore speelde voor de film. Dermot is namelijk een begenadigd cello speler welke al vaker op soundtracks te horen is geweest.

Wist je dat, het in eerste instantie de bedoeling was dat J.J. Abrams ook dit deel zou regisseren. Door vertragingen met de productie kwam deze in het gedrang met Super 8 waardoor hij zich moest terugtrekken. Hij staat nog wel als producent op de eindcredits.

Wist je dat, dit het eerste deel is die niet mede geproduceerd is door Paula Wagner.

Wist je dat, als inside joke het nummer A113 in verschillende Pixar titels terugkomt als verwijzing naar het kamernummer waar de oprichting begon. Wat heeft dit te maken met Ghost Protocol zul je wel denken. Brad Bird heeft dit op meerdere manieren verwerkt in de film waaronder in de ring van Hanaway.

Wist je dat, Jeremy Renner zijn karakter Brandt speciaal geschreven is voor het moment dat Tom Cruise stopt met Ethan Hunt zodat er direct een opvolger klaar staat.

 

 

 

 

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar