Site pictogram Movie Addicts

Mission Impossible II Wist u Datjes

Vier jaar a het eerste deel was daar het vervolg Mission Impossible waarin Tom Cruise terugkeert in de rol van Ethan Hunt en zoals elke vervolg op een succesfilm moest alles natuurlijk groter en beter lees hieronder een aantal leuke feitjes over dit deel van de franchise.

 

Wist je dat, Brian de Palma eerst was gepolst om ook het vervolg te regisseren maar deze had geen trek om een vervolg film te maken (iets wat hij nooit doet). Dus wordt Hong Kong’s top regisseur John Woo aangetrokken om het vervolg te maken.

Wist je dat, dit vervolg bijna twee maal zo duur was om te maken als het eerste deel. Ondanks deze stijging in budget naar 125 miljoen leverde dit wereldwijd ‘slecht’ een kleine 550 miljoen op (nog geen 100 miljoen meer als zijn voorganger)

Wist je dat, de rots klim scène aan het begin van de film door Tom Cruise zelf werd uitgevoerd ondanks dat meerdere mensen inclusief regisseur John Woo dit door een stunt dubbel wilde laten doen. Tom Cruise moest deze scène wel bekopen met een spierscheuring.

Wist je dat, John Woo’s final cut van de film uiteindelijk zo een 3,5 uur duurde wat onacceptabel was voor de studio die een film van maximaal 2 uur wilde. Dit verklaard misschien het aan tal plotgaten en continuïteit fouten in de film.

Wist je dat, Dougray Scott eigenlijk Wolverine zou spelen in de eerste X-Men film. Door het uitlopen van shoots voor deze film moest hij uiteindelijk de rol laten lopen welke Hugh Jackman wereld beroemd zou maken.

Wist je dat, Thandie Newton door Nicole Kidman (Destijds Tom Cruise zijn vrouw) werd voorgedragen.

Wist je dat, Een Australisch roddelblad het gerucht verspreide dat Tom Cruise zich als een diva gedroeg. Zo mocht hij op de set nooit recht aangekeken worden. Dit bleek achteraf totaal niet te kloppen. Het ging om een memo voor figuranten tijdens een scène, waarbij een eerdere shoot verpest was omdat mensen tijdens de opname Tom Cruise bleven aangapen en naar hem wezen.

Wist je dat, er nog een X-Men cross-over is met Mission Impossible? Ian McKellen was namelijk in eerste instantie gevraagd voor de rol van Anthony Hopkins, maar hij kon niet vanwege een toneelstuk waarin hij een speelde.

Wist je dat, de film eerst R-rated was vanwege het vele geweld. Dankzij het ruime knipwerk om ook de film korter te maken werd de PG-13 status bereikt.

Wist je dat, Tom Cruise en John Woo meewerkte aan een komische Mockumentary rondom de film speciaal voor de MTV Movieawards. Deze kun je hier bekijken.

 

 

 

 

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar