Site pictogram Movie Addicts

Mission Impossible III Wist u datjes

Tom Cruise heeft nu echt zijn eigen franchise met het derde deel uit de Mission Impossible serie. Dit deel waarin Ethan Hunt zich in principe uit het veldwerk heeft terug getrokken heeft weer de nodige leuke feitjes waarvan we hieronder een aantal voor jullie opsommen.

 

Wist je dat, David Fincher (o.a. Se7en en Fight Club) in eerste instantie dit deel zou regisseren maar vanwege creatieve verschillen uit het project stapte. Vervolgens was Joe Carnahan lange tijd bezig met de productie maar de studio was het niet eens met de toon van de film waardoor ook hij opstapte. Uiteindelijk ging JJ Abrams aan de slag met de film omdat Tom Cruise onder de indruk was van de serie Alias.

Wist je dat, Thandie Newton gevraagd was haar rol uit deel 2 weer op zich te nemen maar zij weigerde dit.

Wist je dat, Kenneth Branagh, Carrie-Anne Moss en Scarlett Johansson in eerste instantie aan dit deel zouden meewerken. Door alle vertragingen stapte zij alle drie echter uit het project.

Wist je dat, er wat controverse was rondom Tom Cruise en Scientology en Comedy Central i.v.m. een aflevering van Southpark ‘Out of the Closet’ nadat er al eerder problemen waren rondom een aflevering rondom de Scientology kerk. Verschillende groepen riepen toen ook op tot een boycot van Mission Impossible III. Later werd gemeld dat Tom Cruise zelf niets te maken had met alle heisa rondom boycotten van Southpark afleveringen.

Wist je dat, deze Mission Impossible film destijds met 150miljoen de duurste uit de reeks werd maar ook het minst opbracht met nog geen 400 miljoen dollar wereldwijd.

Wist je dat, met 150 miljoen JJ Abrams destijds een record vestigde met duurste filmdebuut voor een regisseur.

Wist je dat, Simon Pegg na zijn succes me Shaun of the Dead in 2004 gevraagd werd of hij een Hollywood carrière ambieerde. Hij antwoorde lachend met ‘Het is niet dat ik in Mission Impossible III ga spelen ofzo’ . Nu is Simon Pegg alweer toe aan zijn derde MI film en zijn derde Star Trek film is ook al in de maak, wat hem toch wel een beetje een Hollywood ster maakt.

 

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar