Site pictogram Movie Addicts

Mission Impossible Wist u Datjes

Met Mission Impossible: Rogue Nation zijn we alweer beland bij het 5de deel uit de actiereeks van Tom Cruise. Hoog tijd om terug te kijken en natuurlijk de leuke feitjes op te rakelen van alle delen te beginnen bij het eerste deel.

 

Wist je dat, Mission Impossible gebaseerd is op een populaire tv-serie uit de jaren ’60 en ’70

Wist je dat, cast leden uit de originele serie totaal niet positief reageerde op de film en diegene die gevraagd waren om mee te doen weigerde omdat ze het ook niet eens waren met de opzet van het verhaal.

Wist je dat, Paramount Pictures al een paar jaar bezig was om een film van de grond te krijgen. Toen Tom Cruise zich aansloot bij het project kwam alles in een stroom versnelling.

Wist je dat, Tom Cruise afzag van zijn normale salaris (destijds 20 miljoen dollar) voor een aanzienlijk deel in de opbrengst (buiten zijn producers deel)

Wist je dat, het budget wat Paramount voor ogen had rond de 50 miljoen dollar lag. Tom Cruise wilde er een groter project van maken waardoor het budget uiteindelijk uitkwam tussen de 70 en 80 miljoen dollar. Gezien de wereldwijde opbrengst van bijna 460 miljoen dollar had niemand wat te klagen en Cruise allerminst gezien zijn winstuitkering (circa 70 miljoen).

Wist je dat, de finale op de trein de nodige logistieke problemen kende daar deze op een TGV gefilmd moest worden echter gaven Franse autoriteiten daar geen toestemming voor. Ook een beschikbaar spoortraject bleek een probleem. Tom Cruise bracht redding in de vorm van een etentje met wat hoge pieten en ineens was alles mogelijk.

Wist je dat, Mission Impossible destijds in Amerika het openingsrecord van Jurassic Park verbrak.

Wist je dat, het filmen destijds begon zonder een volledig script. Alleen het begin en het einde was volledig uitgeschreven. Ondanks dit gegeven was Mission Impossible op tijd af en goed binnen budget gebleven.

Wist je dat, Brian de Palma destijds niets deed aan promotie aan de film. Het gerucht ging jarenlang dat hij het zelf niet eens was met het eindproduct en dat hij een slechte relatie had met Tom Cruise. Jaren later vertelde hij echter dat hij oververmoeid was na het filmen en rust nodig had.

Wist je dat, het legendarische Mission Impossible deuntje speciaal voor de film werd gemixt door Larry Mullen en Adam Clayton van U2. Zij hadden ieder een eigen versie gemaakt maar Paramount wilde beide versies. Larry Mullen en Adam Clayton scoorde wereldwijd een hit met het nummer.

Wist je dat, Apple destijds 15 miljoen dollar in de film pompte voor product placement. Dit was hun poging om het gigantische verlies wat ze eerder maakte goed te maken.

Wist je dat, Emilio Estevez, hoewel duidelijk in beeld, niet in de credits voorkomt. Dit is waarschijnlijk om dat Tom Cruise destijds ook een rolletje speelde in Young Guns zonder credits.

Wist je dat, Mission Impossible destijds de eerste grote productie was die in Praag ging filmen. Tegenwoordig is Praag een zeer populaire filmlocatie geworden dankzij het oude centrum welke ook vaak voor andere steden moet doorgaan.

Wist je dat, Tom Cruise als Ethan Hunt geen een keer een vuurwapen afvuurt in deze film.

 

 

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar