Site pictogram Movie Addicts

Moderne heksen, filmmuziek en fantastische films op Imagine Film Festival

Imagine Film Festival bevestigt nieuwe films, muzikaal randprogramma en het bezoek van een bijzondere gast

 

Imagine Film Festival, hét filmfestival voor de fantastische film, krijgt dit jaar een moderne heks op bezoek. Zij komt vertellen over archetypen, vooroordelen en de eigentijdse praktijk van heksen. Voor het jaarlijkse filmconcert is ditmaal Frankenstein uit 1931 gekozen. Daarnaast wordt er een elftal nieuwe titels bekend gemaakt. Het filmfestival vindt plaats van 11 tot en met 21 april 2018 in EYE Filmmuseum in Amsterdam.

Heksen 
Heksen zijn populaire figuren in de fantastische fictie – ditmaal heeft Imagine twee films over heksen en hekserij op het programma staan. Maar wat is hekserij precies? En wat betekent het om een heks te zijn in de moderne maatschappij? De Nederlands/Britse Morgana is een praktiserende Wiccan Priestess en actief in talloze netwerken. Ze komt uitgebreid aan het woord over vooroordelen, archetypen en de hedendaagse praktijk.

Filmconcert: Frankenstein
Ook organiseert Imagine dit jaar voor de derde maal een filmconcert. Vorig jaar draaide Imagine de film Häxan met een zelf-gecomponeerde live soundtrack. Dit jaar, het jaar dat Mary Shelleys roman ‘Frankenstein’ 200 jaar wordt, was de keuze voor James Whales klassieker uit 1931 snel gemaakt. De gloednieuwe score werd gemaakt en wordt live uitgevoerd door componist en musicus Kevin Toma en foley artist Ronnie van der Veer, die de geluidseffecten voor zijn rekening neemt.

Filmtitels
Tot slot een nieuwe lijst filmtitels. Als altijd biedt Imagine een avontuurlijke mix van nieuwe ontdekkingen en hoogtepunten van het fantastische jaar. Hierbij lijken de horrorliefhebbers echt goed aan hun trekken te gaan komen dit jaar en kiest men ook weer voor apartere titels zoals Brawl in Cell Block 99 welke je niet zo snel zou verwachten op Imagine. Ook is er weer ruimte voor een documantaire over een toch wel legendarische man in de filmbussines kortom het filmaanbod is internationaal en zeer divers van hekserij naar monsters naar psycholische horror naar een gevangenis drama Het festival biedt het allemaal. Zie hieronder de nieuwe titels plus de trailers op 1 film na waarvan we de trailer we nog niet boven water hebben gekregen.

Animals (Duitsland, 2017)

Regisseur: Greg Zglinski cast: Birgit Minichmayr, Philipp Hochmair, Mona Petri 

Brawl in Cell Block 99 (Verenigde Staten, 2017)

Regisseur: S. Craig Zahler Cast: Jennifer Carpenter, Don Johnson, Udo Kier en Vince Vaughn

Family (Israel, 2017) 

Regisseur: Veronica Kedar Cast: Mira Awad, Tommy Baremboem, Eli Danker 

Ghost Stories (UK, 2017)

Regisseur: Jeremy DysonAndy Nyman Cast: Alex Lawther, Martin Freeman, Andy Nyman

 

How to Talk to Girls at Parties (Verenigde Staten, 2017)

 

King Cohen (Verenigde Staten, 2017)

Regisseur: Steve Mitchell Cast: J.J. Abrams, Rick Baker, Eric Bogosian

Mom and Dad (Verenigde Staten, 2017)

Regisseur: Brian Taylor Cast: Nicolas Cage, Selma Blair, Anne Winters

Mon mon mon Monsters! (Taiwan, 2017) 

Regisseur: Giddens Ko Cast: Eugenie Liu, Kent Tsai, Yu-Kai Teng 

The Scythian (Rusland, 2018)

Regisseur:Rustam Mosafir Cast: Aleksey Faddeev, Vitaly Kravchenko, Saido Kurbanov 

Terrifier (Verenigde Staten, 2017)

Regisseur: Damien Leone Cast: Catherine Corcoran, Jenna Kanell, Margaret Reed

Het volledige programma wordt eind maart bekend gemaakt. Meer informatie over het festival en het programma kun je vinden opwww.imaginefilmfestival.nl.

Over Imagine Film Festival
Al ruim dertig jaar is Imagine hét festival voor de fantastische film in Nederland. Bij Imagine staat de verbeelding centraal – zij verruimt de blik, ontdekt nieuwe en onbekende werelden en laat ons anders kijken naar onze eigen wereld. De fantastische film is bij uitstek een platform voor gedachteexperimenten en toekomstverkenningen. In een breed en gevarieerd programma stelt Imagine elf dagen lang de volle breedte van de fantastische film centraal. Imagine prikkelt en stimuleert de verbeelding om andere en toekomstige werelden te verkennen, het onbekende en ondenkbare te onderzoeken en een andere blik op onze eigen wereld te werpen. Het festival gebruikt de kracht van de fantastische film om dit te bereiken. Ga voor meer informatie naar www.imaginefilmfestival.nl.

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar