Site pictogram Movie Addicts

Mokum brengt succesdocumentaires De Kinderen van juf Kiet en A Family Affair nu ook uit op DVD

Eindelijk zijn de twee grootste succesfilms van het IDFA vanaf nu ook op dvd beschikbaar. De hartverwarmende documentaire De kinderen van juf Kiet van Peter en Petra Lataster en A Family Affair van Tom Fassaert, openingsfilm uit 2016 en winnaar van het Gouden Kalf voor Beste Documentaire, worden door filmdistributeur Mokum op dvd uitgebracht.

De kinderen van juf Kiet 
Kiet is een juf die je ieder kind wenst. Ze is liefdevol en altijd rechtvaardig. Haar geduld is oneindig. Een jaar lang volgden regisseurs Petra en Peter Lataster juf Kiet en haar klas met kinderen uit alle windstreken. Ze leert haar kinderen Nederlands lezen en schrijven, maar vooral ook hoe je met elkaar omgaat en samen problemen oplost.

★★★★★ De Volkskrant “Een parel van een documentaire: subtiel maar krachtig en met een feilloos gevoel voor wat er in hoofden van gevluchte kinderen kan omgaan.”
★★★★★ NRC “Prachtig observerende documentaire die Être et avoir in sommige opzichten overtreft”.
★★★★★ Trouw “Alles wat u hebt gehoord over ‘De Kinderen van Juf Kiet’ is waar… Het is met gemak de beste Nederlandse film van het jaar.”
★★★★ AD “De lievelingsjuf die iedereen wel voor de klas wil hebben”

Dvd-release: per direct beschikbaar 
Nederland 2016, kleur, 113 minuten
Regie:  Petra Lataster-Czisch en Peter Lataster | Camera:  Peter Lataster | Geluid / sound design: Gertjan Miedema | nabewerking: Hugo Dijkstal | Editor:  Mario Steenbergen | Uitvoerend producent: Marty de Jong

A Family Affair 
Op zijn 30ste verjaardag ontvangt Tom Fassaert een geheimzinnige uitnodiging van zijn 95-jarige grootmoeder Marianne, een vrouw die hij op dat moment alleen kent van mythes en de overwegend negatieve verhalen van zijn vader. Zij was een beroemd fotomodel in de jaren ‘50, een echte diva. Als moeder plaatste ze haar twee zoons in een kindertehuis en emigreerde ze van de één op de andere dag naar Zuid-Afrika, ver weg van haar familie. Fassaert besluit in te gaan op haar uitnodiging, maar niet zonder zijn camera mee te nemen. Bij aankomst blijkt oma nog steeds een femme fatale, wiens obsessie zich nu op haar kleinzoon richt. Terwijl Tom achter haar façade probeert te komen, raakt hij steeds dieper verstrengeld in zijn eigen familiegeschiedenis.

★★★★ Parool “Een schitterende emotionele rollercoaster waarin Tom Fassaert zijn camera richt op zijn disfunctionele familie”
★★★★ Telegraaf “A Family Affair maakt op ijzersterke manier inzichtelijk hoe iedere keuze en situatie uit het verleden oneindig kan blijven nagalmen.”
★★★★ HP/De Tijd “Hij weet de drang tot gepsychologiseer te weerstaan en toont zich vooral een scherp observator. Een adembenemend familieportret.”
NRC “Sommige verhalen zijn zo groot dat je ze alleen klein kunt vertellen… Een verhaal over trauma en de narcistische paradox, die een gebrek aan eigenwaarde met een overdreven zelfbeeld compenseert.”

Dvd-release: per direct beschikbaar 
Nederland 2015, kleur, Nederlands/Engels, 110 min.
Regie: Tom Fassaert | Scenario: Tom Fassaert | Muziek: Tobias Borkert | Editor: Claudio Hughes
Producent: Wout Conijn / KRO-NCRV 

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar