Site pictogram Movie Addicts

Mortal Kombat ( Nu te koop op VOD en binnenkort te zien via HBO)

Mortal Kombat ( Nu te koop op VOD en binnenkort te zien via HBO)

Mortal Kombat behoort al jaren tot een van de meest populaire vechtspelletjes en in 1995 was ik ook een van de personen welke met hoge verwachtingen naar de bioscoop ging om de film te kijken. Iets wat ik zeer recentelijk ook heb gedaan om weer voor de geest te halen waar de deze versie op mis schoot ondanks dat het een guilty pleasure is met een dikke soundtrack. Wat vooral bij is gebleven is dat deze film en zijn zijn opvolger nogal bloedeloos waren terwijl het spel toch echt zijn faam haalde uit het feit behoorlijk bloederig te zijn. Dat was een van de belangrijkste reden dat men op deze reboot wachtte welke een gezonde dosis gore mee zou nemen met de daarbij horende fatalities.

Cole Young is een gevallen cagefighter welke het na zijn roemruchte verleden moet doen met kleine gevechten welke hij ook nog eens verliest. Wanneer hij ineens benaderd wordt vanwege zijn mysterieuze geboorte teken (welke de vorm heeft van een draak) Het blijkt het teken te zijn welke hem toegang zal verlenen naar een toernooi waar de beste vechters van aarde strijden tegen vechters van andere dimensies. De vijand heeft echter moordenaars erop uit gestuurd om Cole en zijn medestrijders te doden voordat het toernooi zal plaatsvinden. Het lot van de Aarde ligt in de handen van Cole samen met Raiden, god van de donder, Sonya Blade, Jax, Liu Kang en Kung Lao.

Game verfilmingen blijven vooralsnog redelijk kansloze ondernemingen in Hollywood Ondanks een paar titels welke het financieel nog aardig deden scoren de meeste films matige tot ronduit slechte kritieken waarbij ook veel fans teleurgesteld worden. Angry Birds 2 heeft nog altijd de eer de best beoordeelde gameverfilming te zijn (wat best bijzonder is gezien de achtergrond) Deze Mortal Kombat film zal daar helaas ook geen verandering in brengen. Hoewel de film sterk opent met een Sub-Zero en een Scorpion welke nog in hun menselijk vorm de strijd met elkaar aan gaan vervalt de film vervolgens in clichés gedragen door door matte en/of slechte acteerprestaties. Nu hoeft dat geen probleem te zijn met een goede knokfilm, maar iedereen acteert alsof het de meest serieuze aangelegenheid is terwijl een film als deze toch een dikke knipoog nodig heeft (iets wat bij zijn voorganger veel meer naar voren kwam) Maar goed we kijken Mortal Kombat vooral om het knokken en de belofte dat deze film wel de nodige gore bevat. Hoewel het meeste bloed overduidelijk met computereffecten is toegevoegd zorgt dit wel voor een paar gedenkwaardige momenten en is het Kung Lao welke er met de bruutste fatality ervandoor gaat. Het jammere is ook dat de makers er allemaal verhaallijnen ingooien dat de logica ver te zoeken is en nog erger het toernooi is uiteindelijk nooit van de grond gekomen (hoe dan?!?!?!??!) Ondanks dit duurt de film gelukkig nog geen 2uur en zit er genoeg tempo in zodat je als kijker je niet echt hoeft te vervelen (wanneer je je niet teveeln stoort aan de minpuntenNee, Mortal Kombat beloofde een flinke verbetering op de 1995 versie, maar het blijft grotendeels bij goede bedoelingen en de film moet hopen om net als deze versie vooral als Guilty Pleasure gezien te worden en dat is eigenlijk niet waarde makers voor gingen. Het open einde hint erg naar een vervolg, maar als je het aan mij vraagt hoeft dat niet of de makers moeten ineens het licht gezien hebben over wat er nodig is om een goede Mortal Kombat film te maken. Om te beginnen zou het toernooi an sich een goede toevoeging zijn.

Trailer

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar