Site pictogram Movie Addicts

Movie nieuws

In een wederom drukke week welke klaarblijkelijk de eerste echte zomerflop introduceerde zijn er ook nog genoeg andere dingen te melden.

 

Fantastic 4 flopt jammerlijk

Waar vele films in het verleden ondanks slecht reviews toch wisten uit te groeien tot wereldwijde hits lijkt 20th Century Fox dit niet voor elkaar te krijgen met Fantastic Four. Naast de vreselijk slechte kritieken wereldwijd (9% score op Rotten Tomatoes) moet de film ook vrezen dat deze niet op nr1 opent in Amerika en achter het wel veel geprezen Mission Impossible: Rogue Nation genoegen moet nemen met een tweede plek. Het blijft apart dat een van de meest gewaardeerde comics het niet voor elkaar krijgt een geslaagde film voort te brengen. Na 1994 (nooit breed uitgebrachte low budget versie) waren de films de films uit 2005 en het vervolg Rise of the Silver Surfer  uit 2007 in ieder geval nog financieel zeer succesvol. Met de huidige cast leek er een geslaagde reboot in het verschiet maar problemen op de set en (volgens de regisseur) bemoeienissen van de studio resulteerde in wederom een teleurstellende verfilming van een van de oudste en populairste superheldencomics.

Universal is na Box-Office succesen nu ook aan het klaar maken voor awards seizoen.

2015 kan natuurlijk al niet meer stuk voor Universal met 2 titels welke wereldwijd meer dan een miljard dollar hebben binnengehaald plus een handvol andere blockbusters. Nu de zomer richting zijn einde gaat gaat de focus van veel studio’s langzaamaan richting het awardseizoen. Zo zijn de latere filmfestivals het ideale podium om een buzz te creëeren voor mogelijke kanshebbers. De biopic Steve Jobs zal bijvoorbeeld het de afsluitfilm van het Londense film festival zijn, waarbij duidelijk zal worden of Michael Fassbender daadwerkelijk zich kan opmaken voor een Oscar nominatie. Op de Festivals van Venice en Deauville zalhet op waargebeurde feiten gebasseerde Everest vertoond worden als openingsfilm.

 

Gambit’s mogelijke vrouwelijke leads

Nu Channing Tatum daadwerkelijk de X-Men spin-off Gambit gaat doen is het zoeken naar de vrouwelijk lead aangezien ze regisseur Rupert Wyatt (Rise of the Planet of the Apes) dit najaar wil beginnen met filmen. Het verhaal zou onder andere draaien om Remy Lebeau (Gambit) zijn relatie met Bella Donna. Waarbij Remy lid is van de order van dieven en Bella van de orde van huurmoordenaars wat een gecompliceerde relatie zou inhouden. Op dit moment worden 3 actrices getest voor de rol die ieder net grote films op hun naam hebben. Lea Seydoux (Mission Impossible: Ghost Protocol, Spectre), Rebecca Ferguson (Mission Impossible: Rogue Nation) and Abbey Lee (Mad Max: Fury Road) lijken uit gaan te maken wie de vrouwelijke hoofdrol zal moeten gaan vertolken tegenover Channing Tatum.

Twee projecten van Ben Affleck naar achteren geschoven

In navolging van de geruchten dat Ben Affleck ook een stand alone Batman film wilt maken welke hij zelf mede zou schrijven en regisseren wordt dit alleen versterkt door het naar achteren schuiven van 2 andere projecten. Vooral omdat Live by Night, wat zijn eerste regieklus sinds Argo zou worden naar achteren is geschoven, zou kunnen betekenen een groter project voorrang zou gaan krijgen.

Son’s of Anarchy prequel

Het zo een acht maanden geleden dat de serie Sons of Anarchy eindigde in Amerika (we zullen geen spoilers doen over het hoe en wat) maar de man achter de serie Kurt Sutter voed de geruchten dat een prequel er wel eens in zou kunnen zitten. Op dit moment heeft voor hem en de zender de nieuwe serie The Bastards Executioner voorrang. Deze serie welke plaats vindt in de middeleeuwen beloofd echter wel weer behoorlijk gewelddadig te worden. Wie weet gaat Kurt daarna aan de slag met een prequel welke het ontstaans geschiedenis van Samcro zal belichten.

Laurence Fishburne in Passengers film.

Een van de grootste aankomende titels Pasgangers heeft een nieuw castlid. Laurence Fishburne zal Jennifer Lawrence en Chris Pratt vergezellen in de romantische ruimtefilm. Wat zijn rol in zal houden is nog onduidelijk, het enige wat bekend is van de film is dat tijdens een ruimtereis het karakter van Chris Pratt tijdens een reis te vroeg ontwaakt uit een hyperslaap. Hij besluit een vrouwelijke passagier wakker te maken waar hij uiteindelijk ook voor valt. Echter heeft zijn actie ook nog andere minder plezierige gevolgen. Morton Tyldum (The Imitation Game) regisseert en de film na het script van John Spaihts (Doctor Strange) welke eind 2016 in de bioscoop moet verschijnen.

Sony’s lijst met aankomende titels

Afgelopen week kwam Sony met het nieuws dat er niet 1 maar 2 vervolgen voor Bad Boys gepland staan het jammere alleen was dat het nog niet vaststaat of Will Smith en Martin Lawrence hierin zullen terugkeren. In de rest van de lijst staan echter ook nog genoeg andere misschien wel interessantere titels (Ik was namelijk geen fan van Bad Boys II en vrees voor de vervolgen). Naast de vrouwelijke reboot van Ghostbusters (mei 2016) staat er weer een remake gepland want Jumanji (origineel uit 1995 met Robin Williams) zal eind 2016 uit moeten komen. Resident Evil 6 staat nu eindelijk ook gepland (januari 2016) en er komt ook nog een 5de deel van Underworld (oktober 2016). Naast de avonturengame verfilming Uncharted (juni 2017) kijken wij vooral uit naar Passengers (december 2016) en de Dark Tower film(s) naar de boeken van Stephen King.

 

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar