Site pictogram Movie Addicts

Movie Nieuws week 18

Een nieuwe week en alweer veel nieuwtjes die voorbij zijn gekomen. Hieronder een kleine greep welke de komende dagen nog zeker uitgebreid zal worden, want het is weer behoorlijk druk in Hollywood.

Tom Hooper gaat na Les Miserables ook Cats vertalen naar het witte doek

Oscar winnaar Tom Hooper (The King’s Speech) gaat na Les Miserables aan de slag met Cats. Deze legendarische musical welke in premiére ging in 1982 is tot op heden nog niet eerder verfilmd geweest. Cats had onafgebroken op Broadway gespeeld tot september in 2000. Dit jaar zal van juli er weer een nieuwe versie gespeeld worden op Broadway. Het is nog niet bekend in welke setting de film zal plaatsvinden aangezien Cats in tegenstelling tot Les Miserables geen vaste setting heeft en het hele verhaal rondom een groep katten draait wat zich natuurlijk over kan afspelen. Tom Hooper zal zijn ervaring met Les Miserables gebruiken om dit verhaal ook goed te vertalen, ik hoop alleen wel dat hij er nu wel voor kiest om ook wat meer dialoog in de film te verwerken. Ruim 2 uur alleen maar zingen was ook hetgeen wat de meeste mensen tegen stond bij die film.

Alden Ehrenreich nieuwe Han Solo gecast voor spin-off

Alden Ehrenreich (o.a. Hail, Caesar!) is gecast voor de rol van Han Solo in de spin-off welke geregisseerd gaat worden Christopher Miller en Phil Lord (o.a. the Lego Movie) zullen de film regisseren naar het script van Lawrence Kasdan (o.a. Star Wars V en VI) welke deze samen met zijn zoon schrijft. Alden werd jaren geleden al opgemerkt door niemand minder dan Steven Spielberg op een Bar Mitzva van een vriend. De afgelopen jaren heeft hij al gewerkt met gerenommeerde regisseurs als Francis Ford Coppola, Woody Allen en The Coen Brothers. Alden heeft hiermee een van de meest begeerde rollen beschikbaar te pakken waar vele jonge bekende en onbekende acteurs naar op jacht waren. De Han Solo film moet in 2018 uitkomen, maar het verhaal wat verteld moet gaan worden is nog onbekend behalve dat Chewbacca er een grote rol in zal spelen. Of Alden Ehrenreich ook al een rol zal spelen in de Star Wars: Rogue One film is og onbekend, maar er wordt wel al gespeculeerd over een cameo appearance op zijn minst.

Anne Hathaway pakt hoofdrol in drone-oorlogsfilm

Nu de oorlogsvoering drastisch verandert is door het gebruik van drones zie je deze verschuiving ook in Hollywood. Na The Good Kill en het hier binnenkort te verschijnen Eye in the Sky zal komend jaar Anna Hathaway spelen in het door haarzelf geproduceerde Grounded naar een toneelstuk van George Brant. Afgelopen jaar speelde zij zelf al in het stuk van Brant welke haar ook een Critic Circle award nominatie opleverde. Zij was destijds zo enthousiast over het stuk dat zij direct de filmrechten veiligstelde om het toneelstuk naar het witte doek te vertalen. Grounded verteld het verhaal van een pilote welke drones bestuurd wiens geweten gaat knagen. Niet de eerste film met dit gegeven, en gezien de interessante gedachtegang ook zeker niet de laatste.

Mogelijke terugkeer naar het witte doek voor vampier Lestat

Een van de sterkste rollen van Tom Cruise was als de Vampier Lestat in Interview with a Vampire. De film was gebaseerd op een van de boeken van Anne Rice een van de boeken resulteerde later ook in het teleurstellend Queen of the Damned. Nu lijkt er weer nieuw leven in de verhalen van de vampier Lestat te komen. Josh Boone, regisseur van The Fault in Our Stars, wordt getipt als mogelijke regisseur. Met de verfilming van Stephen King’s The Stand en X-Men: The New Mutants op de planning ziet het er naar uit dat Josh het behoorlijk druk gaat krijgen de komende tijd.

Space Jam 2 in de maak.

Justin Lin regisseur van onder andere Fast and the Furious 6 en het nog uit te komen Star Trek Beyond zal naast de regie ook het script mede gaan schrijven. De daadwerkelijke insteek is nog onduidelijk alleen dat met LeBron James als mogelijke hoofdrolspeler ziet. LeBron die een zeer aardige indruk achterliet met zijn bijrol in Trainwreck wacht echter met zich verbinden tot er script klaar ligt waar iedereen mee tevreden is.

Jumanji 2 of remake?

Ruim 20 jaar na het origineel komt er dan toch een nieuwe Jumanji film. Het is alleen nog niet geheel duidelijk of dit een vervolg moet zijn of een remake. Wel al bekend is dat Dwayne ‘the Rock’Johnson de hoofdrol zal gaan vertolken en naar het schijnt zal zijn maatje uit het nog te verschijnen Central Intelligence Kevin Hart ook een rol gaan spelen. Men wil dit najaar beginnen met de opnames wat inhoud dat volgend jaar zomer de film uit moet komen.

Russel Crowe ook te zien in Tom Cruise’s The Mummy?

Russel Crowe zou in gesprek zijn om een Dr Jekyll achtige rol te gaan vertolken in The Mummy welke meer schijnt te gaan worden dan een standaard reboot/remake. Johnny Depp welke heeft getekend voor the Invisible Man schijnt ook een cameo opkomst in deze film te maken. Voor Russel Crowe schijnt het alleen om een bijrol te gaan in deze film, maar een mogelijke franchise rondom klassieke film monsters zou zomaar de opzet kunnen zijn de producers.

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar