Site pictogram Movie Addicts

Movies That Matter Festival (18-26 maart)

Binnen het hoofdprogramma Camera Justitia presenteert het Movies that Matter Festival dit jaar twee films van Nederlandse bodem. Filmmakers Femke en Ilse van Velzen maakten met A Haunting History een documentaire over de Zuid-Soedanese advocaat Anuol Deng en zijn strijd voor de wederopbouw van zijn land. De speelfilm The Prosecutor, the Defender, the Father and His Son is een Nederlandse coproductie en gebaseerd op een rechtszaak voor het Joegoslavië Tribunaal in Den Haag. Het Camera Justitia programma bestaat uit negen films, tientallen nagesprekken en een masterclass over recht en gerechtigheid. Camera Justitia wordt mogelijk gemaakt door het vfonds.

Speciale programma-onderdelen

Op woensdag 23 maart presenteert de aanklager van het Joegoslavië Tribunaal Serge Brammertz  de Camera Justitia Masterclass.  Aan de hand van filmfragmenten uit onder andere The Prosecutor, the Defender, the Father and His Son bespreekt Brammertz zijn werk bij het Joegoslavië Tribunaal en gaat hij in gesprek met professionals en studenten.

Donderdag 24 maart reikt tijdens de Camera Justitia Night een internationale vakjury de Camera Justitia Award uit. De maker van de meest aansprekende film uit het programma ontvangt een geldprijs van € 5.000,- Gastheer van de avond is Bart Stapert, internationaal strafrechtadvocaat en bestuursvoorzitter van Movies that Matter.

Hoofdprogramma Movies that Matter: negen films en tientallen nagesprekken over recht en gerechtigheid 

Camera Justitia speelfilms en documentaires

Movies that Matter Festival
Het Movies that Matter Festival vindt van 18 tot en met 26 maart plaats in Den Haag. In negen dagen biedt het festival zo’n zeventig speelfilms en documentaires en kent twee jaarlijks terugkerende hoofdprogramma’s: A Matter of ACT over mensenrechtenverdedigers (in samenwerking met Amnesty International) en het door het vfonds ondersteunde programma Camera Justitia.

Het filmprogramma wordt eind februari 2016 bekend gemaakt. De voorverkoop van het festival start op donderdag 3 maart.

Hoofdpartners van het Movies that Matter Festival zijn Amnesty International en het vfonds. Het festival wordt mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Den Haag, ASN Bank, VSB Fonds, Fonds 1818, Fonds 21 en Stichting Democratie en Media. VARA en dagblad Trouw hebben zich als mediapartners aan het festival verbonden.

 

Filmbeelden openen je ogen: wat doe jij voor je vrijheid?
Vrede en veiligheid in de wereld zijn belangrijk. Erkenning en waardering voor de mensen die zich hiervoor inzetten is van groot belang. Het Movies that Matter Festival en Camera Justitia openen met beeld onze ogen zodat we zien wat er allemaal gebeurt in de wereld. En dat vrijheid in veel landen dus niet zo vanzelfsprekend is als hier in Nederland.
Movies that Matter én het Camera Justitia programma passen uitstekend bij de doelstelling van het vfonds om bij te dragen aan vrede, democratie en rechtsstaat. Movies that Matter wil discussie initiëren en mensen prikkelen, inspireren en activeren. En daarin investeert het vfonds graag want beelden maken soms pijnlijk duidelijk hoe belangrijk vrede is. Investeren in vrede is een must!Het vfonds is sinds 2011 hoofdpartner van Movies that Matter. Vanaf 2013 ondersteunt het vfonds het Camera Justitia programma.
Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar