Site pictogram Movie Addicts

Movies that Matter Festival opent met Aki Kaurismäki’s The Other Side of Hope

Het film- en debatfestival van Movies that Matter opent op 24 maart 2017 met The Other Side of Hope. Deze nieuwe speelfilm van de Finse regisseur Aki Kaurismäki vertelt het verhaal van een Finse handelsreiziger (Sakari Kuosmanen) en een Syrische vluchteling (Sherwan Haji) van wie de wegen elkaar kruisen. Regisseur Kaurismäki (Le Havre, Man Without a Past) brengt met humor en compassie op zijn eigen onnavolgbare wijze een actueel verhaal over hoop en menselijkheid. Distributeur Cinemien brengt The Other Side of Hope op 20 april in de bioscoop uit. Van vrijdag 24 maart tot en met zaterdag 1 april 2017 vindt het jaarlijkse Movies that Matter Festival plaats in Filmhuis Den Haag en Theater aan het Spui in Den Haag. 

Over het Movies that Matter Festival 
Het Movies that Matter Festival biedt in de internationale stad van Vrede en Recht in negen dagen zo’n zestig speelfilms en documentaires waarin mensenrechten, vrede en vrijheid centraal staan.
Het festival kent twee hoofdprogramma’s: A Matter of ACT over mensenrechtenverdedigers (in samenwerking met Amnesty International) en het door het vfonds ondersteunde Camera Justitia, dat inzoomt op onder meer het belang van de rechtsstaat en de strijd tegen straffeloosheid. Nieuw dit jaar is het programma Weapon of Choice, de keuzefilms van een aantal prominente Nederlanders.
Andere programmaonderdelen zijn: Shorts that Matter, een samenwerking met het Go Short Festival,Movies at Midnight; mensenrechtenfilms met een twist, de door het publiek samengestelde selectieHarvest en het Panorama-programma. Het festival presenteert daarnaast een uitgebreid verdiepingsprogramma met onder meer dagelijkse talkshows, inleidingen, Q&A’s, muziekoptredens en een expositie.

Het volledige programma wordt in februari 2017 bekend gemaakt. De voorverkoop van het festival start op donderdag 9 maart.

voor meer informatie over het festival houd ook hun website www.moviesthatmatter.nl in de gaten

Hoofdpartners van het Movies that Matter Festival zijn Amnesty International en het vfonds.

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar