Site pictogram Movie Addicts

Movies That Matter festival presenteert Weapon of Choice programma

Het Movies that Matter Festival komt dit jaar met Weapon of Choice. Voor dit nieuwe programma is een vijftal prominente Nederlanders gevraagd een film te kiezen waarvan zij overtuigd zijn dat iedereen die gezien moet hebben. Films die onze blik op de wereld veranderen. Voorafgaand aan de vertoning, worden zij in de zaal live geïnterviewd over hun leven, werk en keuze voor deze specifieke film. 
Cabaretier en radiomaker Micha Wertheim kiest voor Bogota Change over een charismatische Colombiaanse politicus. Actrice en regisseur Sanne Vogel gaat voor de aangrijpende speelfilm I, Daniel Blake van Ken Loach. Linda Polman, journalist, laat met de documentaire You’ve Been Trumped zien hoe een Schots dorp in verzet kwam tegen een projectontwikkelaar-from-Hell: Donald Trump. De speelfilm Crash is de keuze van presentatrice en politica Sylvana Simons. Actrice Hanna Verboom toont The man who mends women over de doorzettingskracht van een Congolese dokter die een gemeenschap weer hoop geeft.

Met Weapon of Choice wil het Movies that Matter Festival de impact laten zien die een film kan hebben. Het festival vindt plaats van 24 maart t/m 1 april in Den Haag, internationale stad van Vrede en Recht.

 

Hanna Verboom kiest THE MAN WHO MENDS WOMEN (vertoning op 26 maart)

“Deze film ontroerde mij diep. Niet alleen omdat de film de kern van veel Afrikaanse landen laat zien – de enorme natuur en potentie en de ijzeren greep van corruptie en oorlogen – maar bovenal omdat hij laat zien hoe de doorzettingskracht en overtuiging van één individu velen weer hoop geeft.”

Portret van het indrukwekkende werk en leven van de internationaal gelauwerde Congolese gynaecoloog Denis Mukwege. Onlangs ontving hij de prestigieuze Sacharov-prijs voor de Vrijheid van Denken, voor zijn inzet in de strijd tegen seksueel geweld. Mukwege hielp in zestien jaar meer dan veertigduizend vrouwen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Micha Wertheim kiest BAGOTA CHANGE (vertoning op 28 maart)

“Is populisme altijd kwaadaardig, of kan een charismatisch politicus met symboolpolitiek een problematische stad in een gezonde gemeenschap veranderen?”

Een opwindend, snel gemonteerd portret van een stad die als een feniks uit de as is herrezen. De Colombiaanse hoofdstad Bogotá stond lange tijd te boek als een van de meest criminele, gevaarlijke en onleefbare steden ter wereld. De ommekeer kwam in 1995 toen Antalas Mockus met grote meerderheid tot burgemeester werd verkozen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sanne Vogel kiest I, DANIEL BLAKE (vertoning woensdag 29 maart)

” I, Daniel Blake een hartverscheurende film. De film heeft me zo geraakt en meteen weer even aan helpen herinneren dat ik nog een bijdrage moet gaan doen aan de voedselbank”. 

De 59-jarige Daniel Blake verdient zijn brood als timmerman. Tot hij een hartaanval krijgt en voor het eerst van zijn leven een beroep moet doen op de staat. Hij probeert zich een weg te banen door het onpersoonlijke en bureaucratische uitkeringssysteem. Daarbij ontmoet hij de alleenstaande moeder Katie en haar twee kinderen. Ze steunen elkaar en vinden samen hun waardigheid terug.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Linda Polman kiest YOU’VE BEEN TRUMPED (vertoning donderdag 30 maart)

“Een meeslepend en soms ontroerend portret van een arm, maar trots dorp in Schotland dat moedig in verzet kwam tegen een projectontwikkelaar-from-Hell: Donald Trump. Mens en natuur worden uit de weg gebulldozerd, maar kracht en humor van de dorpsbewoners blijven recht overeind.”

In dit David en Goliath-verhaal van de 21ste eeuw neemt een groep trotse Schotse huisbezitters het op tegen een beroemde magnaat: Donald Trump. De Amerikaans miljardair wil een luxe golfresort bouwende, midden in een van de laatste ongerepte stukken natuur in Groot-Brittannië.

 

 

 

 

 

 

 

 

Sylvana Simons kiest CRASH (vertoning vrijdag 31 maart)

“Het is dat gevoel van aanraking. Ik denk dat we die aanraking zó sterk missen dat we soms maar gewoon met elkaar botsen om tenminste iets te voelen.”

Mozaïekvertelling over een groep mensen van verschillende komaf in de straten van Los Angeles, wier levens kruisen. De rode draad zijn een moordzaak en de rechercheur die belast is met het onderzoek. Regisseur Paul Haggis verwerkte een persoonlijke ervaring – hij werd onder bedreiging van een wapen beroofd – in het scenario voor deze film

 

 

 

 

 

 

 

Het festivalprogramma wordt eind februari bekend gemaakt en de voorverkoop van het festival start op donderdag 9 maart.

www.moviesthatmatter.nl

Hoofdpartners van het Movies that Matter Festival zijn Amnesty International en het vfonds. Het festival wordt mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Den Haag, ASN Bank, Fonds 1818, Fonds 21, Stichting Democratie en Media, Dioraphte, het ministerie van Buitenlandse Zaken en het VSB Fonds.
VARA en dagblad Trouw hebben zich als mediapartners aan het festival verbonden.

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar