Site pictogram Movie Addicts

Mr Horror’s Halloween Horrorshow 2018

Op zaterdag 27 oktober presenteert Mr. Horror voor de tiende keer de HALLOWEEN HORROR SHOW, een nachtelijke horrormarathon in het majestueuze Pathé Tuschinski Amsterdam! Uiteraard zal dit net als voorgaande jaren niet de enige locatie zijn waar dit programma te zien zal zijn. Door heel Nederland zullen bioscopen de onderstaande 4 films plus een zeer vermakelijke short van eigen bodem vertonen. Wij kunnen in ieder geval niet wachten om ons de stuipen op het lijf te laten jagen jullie wel?

Trailer Horrorshow

HE’S OUT THERE

Regie: Quinn Lasher
Met: Yvonne Strahovski, Anna en Abigal Pniowsky, Ryan McDonald e.a.

Wanneer Laura haar twee dochtertjes meeneemt naar een huisje aan het meer, wacht een gemaskerde figuur hen op. Wie zegt dat het uitgangspunt van een slasher origineel moet zijn? Wat deze debuutfilm beter maakt dan veel andere hedendaagse slashers, is simpelweg dat hij overtuigt. Yvonne Strahovski, bekend uit de succesvolle serie THE HANDMAID’S TALE en als liefje van DEXTER in de gelijknamige serie, is ijzersterk als de moeder die haar kroost probeert te beschermen tegen het redeloze kwaad. Het scenario laat haar nou eens niet als een kip zonder kop rondrennen, maar geloofwaardige keuzes maken. Bijzonder creepy is de manier waarop de gemaskerde psychopaat de twee kindertjes het bos in lokt, met een rood wollen touwtje dat naar een akelige verrassing leidt.

BOARDING SCHOOL

Regie: Boaz Yakin
Met: Luke Prael, Sterling Jerins, Will Patton e.a.

De 12-jarige Jacob (Luke Prael) wordt naar een kostschool gestuurd voor ‘unieke kinderen’. Wat is er zo uniek aan Jacob? Om te beginnen heeft hij hevige nachtmerries, wordt hij op school regelmatig in elkaar geslagen omdat hij “op een meisje lijkt” en kleedt hij zich in de bebloede baljurk van zijn overleden grootmoeder, een overlevende van de Holocaust. Op de kostschool, gehuisvest in een oud landhuis, blijkt hij slechts één van zeven leerlingen waaronder een hele dikke jongen, een kind met het syndroom van Gilles de la Tourette en een meisje dat haar best doet om lijfstraffen te krijgen van de strenge, door de Bijbel geobsedeerde directeur (Will Patton). Wat is dit voor school? En kunnen de kinderen ontsnappen? BOARDING SCHOOL bouwt het mysterie en de gothic creepiness behoedzaam op en komt uiteindelijk helemaal af met een dosis bizarre horror waar David Lynch trots op zou zijn.

 

STILL/BORN

Regie: Brandon Christensen
Met: Christie Burke, Jesse Moss, Rebecca Olson e.a.

In het ziekenhuis bevalt Mary van een tweeling, waarvan één baby doodgeboren wordt. Met een dubbel gevoel keren zij en haar man Jack huiswaarts. Zal hij de tweede wieg maar meteen afbreken? Nee, zegt Mary. Ze kan haar overleden baby nog niet loslaten. Wanneer ze op de babymonitor een spookachtige verschijning ziet, raakt ze ervan overtuigd dat iets haar andere baby wil stelen. STILL/BORN speelt doeltreffend in op alle angsten van het kersverse moederschap en doet daar een flinke schep demonische horror bovenop. Dat Mary volkomen alleen staat in haar angsten en uiteindelijk aan zichzelf begint te twijfelen, is natuurlijk een duidelijke echo van ROSEMARY’S BABY. Maar verder heeft deze ijzersterke debuutfilm meer weg van moderne spookfilms als de INSIDIOUS- en PARANORMAL ACTIVITY-reeksen. Let op: vermijd tijdens de zwangerschap en de weken erna de jump scares van deze film!

 

THE LODGERS

Regie: Brian O’Malley
Met: Charlotte Vega, Bill Milner, David Bradley e.a.

Liefhebbers van gothic spookverhalen à la THE WOMAN IN BLACK komen ruimschoots aan hun trekken met deze Ierse spookhuisfilm. Anno 1920 probeert de tweeling Rachel en Edward het landgoed van hun familie in ere te houden, maar dat valt niet mee. Kwaadaardige geesten beletten broer en zus namelijk om anderen in hun vervallen villa toe te laten. En dat is slechts één van de regels die deze ongenode gasten, die voor een groot deel van de film onder een luik verborgen blijven, de tweeling hebben opgelegd. Wanneer Rachel verliefd wordt op de oorlogsveteraan Sean, wordt het voor haar steeds lastiger om zich aan de regels van de lodgers te houden. Daardoor brengt ze niet alleen haar eigen leven in gevaar, maar ook dat van haar kwetsbare broer

 

Extra: SALVATORE

Regie: Maarten Groen
Met: Hans Dagelet, Egbert-Jan Weeber, Bo Maerten

Voorafgaand aan BOARDING SCHOOL is de korte film SALVATORE te zien. Salvatore Luciano slijt zijn dagen in een verzorgingshuis. Daar wordt hij dagelijks geschoffeerd door een lompe verzorger. Op een dag is de maat vol en openbaart zich een duister geheim uit Salvatores verleden. SALVATORE is een verrassende, zes minuten durende korte film naar een scenario van Robert Jansen (CLAUSTROPHOBIA, APP).

 

Voor meer informatie en alle steden waar deze Halloween Horrorshow vertoond wordt check de website van Mr Horror’s Halloween Horrorshow

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar