Site pictogram Movie Addicts

Winnaars Winactie Mr Horror’s Halloween Horrorshow (28 oktober)

28 Oktober is het zover en is daar de 10de editie van van Mr Horror’s Halloween Horrorshow. Net als elk jaar heeft Mr Horror weer vier mooie titels geselecteerd om liefhebbers van horror de stuipen op het lijf te jagen. In Amsterdam is deze show een van de onderdelen van het Halloween Festival georganiseerd door Amsterdam Spook. De Halloween Horrorshow beperkt zich echter niet tot alleen Amsterdam. Nee, deze Horrorfilm marathon is te zien in vele bioscopen door het hele land. Wij sommen alvast op wat jullie kunnen verwachten tijdens deze bloedstollende nacht.

Wij mogen voor deze bloedstollende nacht 2×2 vrijkaarten weggeven voor een Marathon in een stad naar keuze!!! Wat moet je doen om kans te maken?

De meeste reacties waren er voor Helmond en Amsterdam. Het is dan ook niet verrassend waar de 2 winnaars met hun +1 naar toe gaan.

 

Roel (Helmond)

&

Lotje (Amsterdam)

Heel veel griezelplezier dit weekend!!!

stuur een mail onder vermelding van Halloween naar win@movieaddicts.nl en laat ons weten in welke stad je deze marathon wilt bijwonen

The Autopsy of Jane Doe

Het lijk van een onbekende jonge vrouw wordt gevonden in een huis waar een familie is uitgemoord. Wie is zij? En waarom is haar lichaam zo goed geconserveerd? Twee pathalogen-anatoom, vader (Brian Cox) en zoon (Emile Hirsch), verrichten een spoedsectie op het lichaam – midden in de nacht, in de kelder van hun lijkenhuis in een klein stadje. Langzaam maar zeker geeft Jane Doe haar duistere geheimen prijs. De Noorse regisseur Andre Øvredal volgde zijn komische fantasyfilm Trollhunter op met een minimalistisch creep fest, dat het moet hebben van een onheilspellende sfeer, voortreffelijke schrikmomenten en een dijk van een mysterie. Een sterke maag is wel vereist, aldus horrorkenner Kim Newman in zijn jubelende recensie in Empire.

Jigsaw

Jigsaw is terug! Of toch niet? De politie wordt geconfronteerd met een reeks sadistische moorden die het stempel lijkt te dragen van de legendarische moordenaar die al meer dan tien jaar dood is. Is de Jigsaw Killer opgestaan uit de dood? Was hij eigenlijk wel dood? Of probeert iemand anders zijn werk voort te zetten? Zeven jaar na de laatste Saw-film wordt de reeks nieuw leven ingeblazen door de getalenteerde Spierig Brothers (Undead, Daybreakers, Predestination), die hun film in een interview omschreven als ‘a perfect Halloween scarefest’. Jigsaw belooft, aldus de regisseurs, minder martelhorror, maar meer humor, veel mysterie en emmers vol ‘good fun gore’. Een perfecte titel voor de Halloween Horror Show dus!

Don’t Hang Up

Sam en Brady zijn meesters van de prank call: ze bellen mensen midden in de nacht op, doen zich voor als iemand anders en proberen hun slachtoffers op de kast te jagen. Via social media kunnen hun fans live meegenieten van hun practical jokes. Wie genoeg horrorfilms heeft gezien, weet dat dit soort geintjes wel eens noodlottig kan uitpakken en dat de daders vervolgens gruwelijk moeten boeten. Zo ook in Don’t Hang Up, het verrassend spannende (en bloederige!) regiedebuut van twee visual effects tovenaars die o.a. meewerkten aan Avatar en Doctor Strange. Deze film is weliswaar een stuk kleinschaliger, maar zelfs met bescheiden middelen weet het regisseursduo een hoop visuele flair te creëren en laat het de camera even verrassende bewegingen maken als het slimme scenario.

It Stains the Sands Red

Terwijl de wereld ten onder gaat aan een zombieplaag, loopt de auto van Nick en Molly vast in het zand van de woestijn bij Las Vegas. En wordt Nick te grazen genomen door uitgerekend die ene hongerige zombie die net langskomt. Molly staat voor een dilemma. Het vliegveld waarnaar ze onderweg waren is 50 kilometer verder. Als ze flink doorstapt kan ze die langzame zombie wel afschudden, toch? Maar die zombie hoeft nooit te slapen en hij blijft maar komen. Molly kan maar één ding doen: de confrontatie aangaan met haar achtervolger. Deze bijzonder originele zombiefilm haalt maximaal rendement uit een minimaal gegeven. ‘As funny as it is gross out gory’, aldus de recensent van de website Bloody Flicks. Een crowdpleaser dus – en de terechte winnaar van het Midnight X-Treme programma van het festival van Sitges.

Voor meer informatie en alle steden waar de Horrormarathon te zien is check de website van Mr Horror’s Halloween Horrorshow

Trailer

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar