Site pictogram Movie Addicts

Nederlandse documentaire Inside The Chinese Closet geselecteerd voor Berlinale

De Nederlandse documentaire Inside The Chinese Closet is geselecteerd voor het Panoramaprogramma van de Berlinale. Regisseur Sophia Luvarà volgt Andy en Cherry, twee jonge homoseksuelen, die binnen het traditionele China op zoek zijn naar een manier om zichzelf te kunnen zijn. Inside The Chinese Closet is geproduceerd door Witfilm, ging in première op het IDFA en wordt door Herrie Film & TV vanaf 10 maart in de Nederlandse bioscopen uitgebracht.      

Inside the Chinese Closet
De ouders van de succesvolle Chinese architect Andy zouden trots moeten zijn, maar Andy’s vader maakt zich vooral zorgen. Zijn in Shanghai wonende zoon is uit de kast gekomen en schaamte overheerst. Ook de moeder van Cherry kampt met dit probleem: haar dochter valt op vrouwen. Op het Chinese platteland, waar Cherry’s familie vandaan komt, is homoseksualiteit verre van geaccepteerd. Een schijnhuwelijk en nageslacht zouden het leed verzachten, zo denken ze. De film volgt de verwoede, ongemakkelijke en  pogingen van Andy en Cherry om “acceptabele” partners te vinden.

Andy en Cherry stellen zich in Inside The Chinese Closet openhartig op voor de camera en tonen een in China lastig en doorgaans verborgen gehouden thema. Hun verhalen laten een land in transitie zien: het China dat rap moderniseert, maar tegelijk een cultuur kent waarin oudere generaties vasthouden aan oude normen.

Trailer

 

 

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar