Site pictogram Movie Addicts

Nederlandse première animatiefilm Wie is Waar? tijdens Het Fantastische Kinderfilm Festival

Het Fantastisch Kinderfilm Festival reist alweer bijna een maand door het land en is t/m begin mei nog te bezoeken in diverse steden. Dit jaar beleeft de bijzondere en grappige animatiefilm Wie is Waar? haar Nederlandse première tijdens het filmfestival. Het Fantastisch Kinderfilm Festival neemt je deze editie mee op reis naar bijzondere plekken in een fantastische wereld. Met ‘Kronkel & Slinger’ gaat het thema dit jaar over reizen.

Wie is Waar? is een bijzondere en grappige animatiefilm over kleine gebeurtenissen, die aansluiten bij de leefwereld van de allerjongsten. De animaties zijn gebaseerd op de prentenboeken van Stina Wirsén, waarin ze op mooie wijze, helder en fantasievol de emoties van kleine kinderen verbeeldt. De wezens in de film zijn aantrekkelijk en vreemd tegelijk, maar vooral innemend en geloofwaardig. De film bestaat uit acht korte verhaaltjes over onder andere logeren, opruimen en een wedstrijdje wie iets het beste kan. De film is speciaal voor Het Fantastisch Kinderfilm Festival ingesproken in het Nederlands en beleeft op het festival dat rondreist langs diverse filmtheaters in het hele land haar Nederlandse première.

Alle kinderen die naar de film gaan, krijgen toegang tot de Speeltuin van de Verbeelding, die tijdens het festival in het filmtheater staat. In deze fantastische speeltuin ga je net als in de film op reis. Stap in en speel mee met koffer memorie, maak een lichtvoorstelling met de bewegende beelden die je ziet vanuit de trein, ga met je familie op de vakantiefoto, bereid je eigen picknick voor onderweg, snuif de geur van je huis op bij Heimwee geuren en beleef nog veel meer. Het festival is voor kinderen van 2 – 9 jaar en ging op 27 december 2015 van start in De Verkadefabriek in Den Bosch. Het festival reist nog t/m begin mei door het land. Meer informatie vind je op www.fantastischkinderfilmfestival.nl.

In 2016 zal het Fantastisch Kinderfilm Festival nog een bezoek brengen aan:

1. Filmhuis Den Haag; zaterdag 30 januari & zondag 31 januari 2016
 2. Filmhuis Bussum; zaterdag 6 februari & zondag 7 februari 2016
 3. Chassé Theater & Cinema in Breda; donderdag 11 februari t/m zaterdag 13 februari 2016
 4. Filmtheater Fraterhuis in Zwolle; zaterdag 20 februari & zondag 21 februari 2016
 5. EYE in Amsterdam; maandag 29 februari t/m donderdag 10 maart 2016
 6. Filmhuis De Keizer in Deventer; zaterdag 12 & zondag 13 maart 2016
 7. Groninger Forum in Groningen; vrijdag 25 maart t/m maandag 28 maart 2016
 8. Filmtheater De Lieve Vrouw in Amersfoort; maandag 2 mei t/m woensdag 4 mei 2016

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar