Site pictogram Movie Addicts

Onder de Oppervlakte (vanaf 29-09 in diverse filmhuizen)

In 2005 tekenen Nederland en België een verdrag over de uitdieping van de Westerschelde, zodat ook de grootste zeeschepen de haven van Antwerpen kunnen bereiken en tegelijkertijd de natuur hersteld wordt. Nu, tien jaar en tientallen rapporten later, is het akkoord aan Nederlandse zijde nog steeds niet uitgevoerd. Er is een ongekend heftige richtingenstrijd ontstaan over dat natuurherstel, waarin de Zeeuwse Hedwigepolder centraal is komen te staan. Ministers spraken zich afwisselend uit voor of tegen het onder water laten lopen van de polder en zelfs toenmalig minister-president Balkenende bepaalde heel nadrukkelijk de koers. Hij moest echter bakzeil halen toen hij door Europa en België op de vingers werd getikt. Onder de oppervlakte laat zien hoe één polder de inzet werd van een politiek spel waarbij emoties en sentiment het beleid zijn gaan bepalen.

De film zal o.a. op onderstaande data vertoond worden

De Balie* 29 sept / 20:00
Middelburg Cinema** 4 okt / 15:00
Terneuzen CineCity** 6-okt / 20.00
‘t Beest Goes** 8 okt / 19:30
LantarenVenster Rotterdam ( tijdens het Architectuur Film Festival) 10 okt / 15:00
Oostburg Ledeltheater** 11 okt / 14:30
Zierikzee Fizi** 14 okt / 20:00
EYE 17 okt / 13:00
Filmhuis Den haag 22 okt / 19:00

 

*Na afloop een debat met regisseur Digna Sinke, oud-politicus Henk Bleeker en Axel Buyse – Algemeen Afgevaardigde van de Vlaamse Regering in Nederland.
**In samenwerking met Film by the Sea en Omroep Zeeland. Na afloop volgt een Q&A met regisseur Digna Sinke o.l.v. Coen Theuwis.
voor meer informatie zie de website
http://onderdeoppervlakte.nl/

 

 

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar