Site pictogram Movie Addicts

One Night Stand: Hoe Het Zo Kwam Dat De Ramenlapper Hoogtevrees Kreeg (Zondag 16 oktober 22:20 op NPO 3)

De romantische tragikomedie HOE HET ZO KWAM DAT DE RAMENLAPPER HOOGTEVREES KREEG van regisseur Eva M.C. Zanen (Met excuses voor het ongemak, Ik hartje Oost) is zondagavond 16 oktober om 22.20 uur te zien op NPO 3. Hoofdrollen in deze One Night Stand over een oneindige liefde zijn onder anderen voor Egbert Jan Weeber en Laus Steenbeeke, die samen de rol van ramenlapper Alfred door de jaren heen vertolken. HOE HET ZO KWAM DAT DE RAMENLAPPER HOOGTEVREES KREEG is geschreven door Eva M.C. Zanen en Matthijs Bockting (Smeris, 4 JIM en Bureau Raampoort). One Night Stand staat voor vernieuwende, komische of indringende films van 50 minuten, gemaakt door nieuw Nederlands talent. 

Een romantische tragikomedie waarin ramenlapper Alfred één dag voor zijn pensioen plotseling wordt overvallen door hoogtevrees. Hoog op de ladder, vlak onder het raam van Dirkje, voor wie hij al 44 jaar een heimelijke liefde koestert. Een duizelingwekkende geschiedenis van 64 jaar en 364 dagen onthult dat Alfred, als onwetende Cupido, van invloed was op vele liefdeslevens waardoor hij beseft dat de tijd gekomen is om zijn pijlen op zichzelf te richten.

Regisseur Eva M.C. Zanen over HOE HET ZO KWAM DAT DE RAMENLAPPER HOOGTEVREES KREEG: “Met deze film wil iets liefs toevoegen in zwaarmoedige tijden; een sprankje hoop. Ik wil laten zien dat liefde en geluk in kleine hoekjes zitten en zodoende aanmoedigen om dat geluk actief na te jagen.”

Mijn mening:

De opzet van deze One Night Stand film is misschien wel de lichtste van allemaal. Het bijna sprookjes achtige verhaal van 2 mensen welke decennia lang om elkaar heen draaien terwijl iedereen kan zien dat deze verzot zijn op elkaar. De rol van Alfred de ramenlapper wordt heel leuk ingevuld door zowel Egbert Jan Weeber en Laus Steenbeeke en ook de klik met de overige castleden is goed. Het hoppen in de tijd wat de film constant doet is voor even leuk maar in de 50 minuten dat de film duurt gebeurd het echter zo vaak dat het toch wat gaat irriteren. De humor, de stadse uitstraling ingevuld met lekker dik aangezette accenten van alle acteurs en het romantische en sprookjesachtige sfeertje redden het geheel en maken van Hoe het zo kwam dat de ramenlapper hoogtevrees kreeg een zeer aangename zit met name voor de romantici onder ons.

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar