Site pictogram Movie Addicts

One Night Stand: Horizon (Vanavond om 22:25 na Zondag met Lubach op NPO 3)

Horizon is de tweede titel in de reeks One Night Stand films welke hun première beleefde tijdens het Nederlands Film Festival. Vanaf 2 oktober zendt NPO 3 elke week op zondag een van de titels uit. Horizon is de tweede in de reeks en winnaar van de Gouden Kalf voor beste Televisie Drama.

Synopsis

Iedereen maakt zich zorgen om de licht ontvlambare 16-jarige Lieke die net haar moeder verloren heeft. Maar ondanks haar verdriet leeft Lieke helemaal op in het zwembad waar ze als groot schoonspringtalent geniet van de trainingen samen met haar coach Jorg. Lieke redt zich prima. Totdat Jorg besluit om nog een meisje te gaan trainen. De jaloerse Lieke probeert zich in te houden maar verliest langzaam maar zeker de controle over zichzelf. In de chaos die ze zelf ontketent wordt Lieke het meisje waar iedereen zo bang voor is en zijzelf nog wel het meest.

Regisseur Giancarlo Sánchez over HORIZON: “We wilden een film maken, volledig vanuit het perspectief van een jonge vrouw die zich laat leiden door gevoelens in plaats van haar ratio. Ik wilde graag een personage creëren waar je ondanks al haar fouten uiteindelijk toch tegenop kijkt. Want Lieke stijgt met haar moed boven iedereen uit.”

Mijn mening

Horizon is een dramafilm welke inzicht probeert te geven in de getroubeleerde geest van een tiener meisje. Ondanks dat Susan Radder de hoofdrol uitstekend vertolkt schoot deze film in mijn ogen iets tekort vanwege het gebrek aan tijd om het volledige verhaal te vertellen. Wanneer was de woede ontstaan, wat is er precies met haar moeder gebeurd, hoe is de relatie met haar vader veranderd en zo zijn er nog een hoop onbeantwoorde vragen waar je als kijker mee blijft zitten. Horizon kent sterk acteerwerk, met name van hoofdrolspeelster Susan Radder, echter weet de film maar een matige indruk achter te laten mede door het plotselinge einde en gebrek aan achtergrond verhaal. De film had misschien beter uitgewerkt kunnen worden naar 1,5 uur waarbij het verhaal de de acteerprestaties meer had kunnen ondersteunen, maar dat is mijn mening.

Trailer

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar