Site pictogram Movie Addicts

Ontbrekende Silverscream winnaars part 2 #MyOwnImagineFestival

Imagine Throwback maand

We zijn alweer zover dat ik 3 voormalige Silverscreamaward mis in mijn collectie. Dat laat zien dat de 90’s sterk vertegenwoordigd zijn in mijn collectie, maar ook het begin van dit eeuw is goed vertegenwoordigd op mijn DVD planken. Feit wilt echter ook dat ikzelf nog geen vaste bezoeker was van het festival waardoor ik heel logisch best wat titels miste welke ook op een later tijdstip niet onder mijn aandacht kwamen of welke ik simpelweg nog niet pakken heb (of wilde hebben, niet alles vond ik natuurlijk even goed) Hieronder weer een greep uit een aantal titels welke (nog) niet tot mijn collectie behoort.

Existenz was de laatste Silverscreamaward winnaar van de vorige eeuw en is wel een film welke ik ook nog in de bioscoop heb gezien en wel bij een sneakpreview. Wat ik wel weet is dat een groot deel van het publiek voortijdig wegliep uit de zaal (tja genrefilms zijn natuurlijk niet altijd voor een breed publiek) Ik bleef echter samen met een vriendin zitten en kregen een bijzondere film voorgeschoteld van regisseur David Cronenberg. Een film vol met dubbele bodems en buiten de virtual reality nog een berg andere thema’s welke op een zeer bijzondere manier in het verhaal zijn verwerkt. Dit is een titel welke op de duur zeker toegevoegd moet worden aan mijn collectie aangezien ik er nu steeds meer zin in krijg om te bekijken nu ik erover schrijf.

Heart of the Warrior won in 2001 de Silverscreamaward en is een van de titwls welke ik nog nooit gezien heb. Na het zien van de trailer, twijfel ik nog steeds, maar ben ik wel nieuwsgierig geworden. Deze Spaanstalige film heeft een hoog fantasie gehalte en het switchen van dimensies blijft altijd leuk om terug te zien in films (mits leuk uitgewerkt) Dat deze film boven The Devil’s Backbone eindigde doet wel vermoeden dat het amusement gehalte bijzonder hoog moest zijn.

Tempus Fugit een TV film uit Spanje die het zowaar schopte tot winnaar van de Silverscreamaward. Deze kleine film heeft voor zover ik kon vinden geen ondertitelde trailer (helaas) het verhaal spreekt daar en tegen tot de verbeelding en mijn nieuwsgierigheid is daardoor nog meer gegroeid om deze film te bemachtigen en toch te zien. Synopsis De Spaanse klokkenmaker Ramon wordt door een raadselachtige gezant uit de toekomst verzocht om met een simpele niet-handeling het naderende einde der wereld te voorkomen. Voor de timide alleman – die een heimelijke liefde koestert voor het dagelijks aan zijn pleintjeswoning voorbij wandelende en superheldencomics verslindende kantoormeisje Angie (Asensi) – lijkt dit een redelijk eenvoudige manier om alsnog superheld te worden.

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar