Site pictogram Movie Addicts

Ontbrekende Silverscream winnaars part 3 #MyOwnImagineFestival

Imagine Throwback maand

We zijn terecht gekomen bij een groot gat waarbij ik 6 winnaars op een rij niet in mijn bezit heb en in alle eerlijkheid heb ik van deze maar 1 film ook daadwerkelijk gezien (shame on me) en van 1 film alleen de Amerikaanse remake (welke trouwens ook verdomd goed is) Maar goed hieronder maar liefst 6 titels welke ik dus nog niet heb en waarvan ik een groot deel ook nog moet zien.

Ordinary Man daar heb je meteen weer een titel welke laat zien hoe bijzonder het festival is. Net als Tempus Fugit is dit weer een kleine titel welke verder weinig bekendheid heeft gekregen. De film gaat over George, een meubelverkoper, een goede familievader, een lieve echtgenoot, een trouwe vriend en klusjesman. Die ene nacht begaat hij echter een stommiteit: in een blinde woedeaanval vermoordt hij een man. Geschrokken van zijn eigen daad, zit hij met een dilemma: laat hij de vriendin van zijn slachtoffer en getuige van zijn wandaad leven? Vanaf dan stapt hij in een wereld met een andere logica en tuimelt hij van de ene monsterlijke verbazing in de andere.

Adam’s Apples was de winnaar in 2007 en de meeste mensen zullen in de trailer direct Mads Mikkelsen herkennen. De Scandinavische acteur welke inmiddels indternationaal naam heeft gemaakt als Bond schurk en de eerste persoon na Anthony Hopkins die Hannibal Lector een waardige vertolking kon geven. Adam’s Apples is een zwarte misdaadkomedie welke in 2007 het festival publiek fantastisch wist te vermaken. Het verhaal gaat in de basis over een neo-nazi welke wordt veroordeeld tot een taakstraf bij een kerkelijke gemeenschap. Dit is het startschot voor een reeks vreemde gebeurtenissen welke zelfs de zeer gelovige priester doet twijfelen over god.

REC is toevallig een van de titels welke ik wel heb gezien en wat voor een was dit zeg!!!! Nadat zombies aan snelheid gewonnen hadden werden ze nu geïntroduceerd in het found footage genre met deze Spaanse horrorklassieker en het werkte fantastisch. Door deze manier van filmen krijgt de film een behoorlijke claustrofobische lading wat de spanning verder verhoogt. Zoals bij zoveel geslaagde films is het uitgangspunt heel simpel alleen zeer effectief uitgewerkt. Een verslaggeefster rijdt een avond mee met de brandweer. tijdens een van de reddingsacties komen ze in een gebouw terecht waar ze beter niet hadden kunnen zijn. Na de eerste confrontatie met geïnfecteerden besluit de verslaggeefster de poging om te ontsnappen te filmen zodat iedereen te weten komt wat er hier aan de hand is.

Let The Right One In OK, dit is wel mijn grootste schaamte uit de gehele lijst aangezien ik deze niet alleen niet heb, maar ook nog nooit gezien heb. Sterker ik heb wel de remake en heb deze ook al vaker gezien. Ik kan helaas dus niet zeggen welke ik nu beter vind. Ik kan alleen zeggen dat net als vele critici dat ik de remake wel ijzersterk vond. Het bijzondere verhaal van een veelvuldig gepest jongetje en de vriendschap en jeugdliefde die ontstaat met een meisje welke een vampier blijkt te zijn. Het is de film welke ik echt nog steeds moet zien (shame on me)

Mary and Max Na het zien van de trailer kwam ik er achter dat ik deze film wel eens gezien heb, maar helaas niet in mijn bezit heb. Deze zeer bijzondere stop motion film verteld een bijzonder verhaal over een onwaarschijnlijke vriendschap tussen een 8 jarig meisje en een 44 jarige man met overgewicht. Beide behoren niet tot de meest outgoing en populaire mensen, maar deze twee buitenbeentjes vullen elkaar aan op een zeer bijzondere manier. Een instant classic, maar wat schetst mijn verbazing op IMDB staat de vermelding van de Silverscreamaward niet vermeld. Desalniettemin, wat een mooi woord, is dit zeker een must see uit de Imagine geschiedenis.

The Perfect Host een zwarte komedie met thriller elementen is natuurlijk altijd bijzonder en zeker als deze combinatie geslaagd is. Ik Heb deze film helaas nooit gezien.Helaas, omdat deze wel op mijn radar heeft gestaan na het zien van de trailer. Daarnaast heb ik David Hyde Pierce altijd wel kunnen waarderen om zijn komische talent, welke hier wordt aangewend voor een duistere twist. Een twist welke ondertussen wel vaker gebruikt. Gevaarlijke crimineel klopt aan bij niets wetende onschuldig lijkende burger. Deze burger blijkt echter niet zo onschuldig en ongevaarlijk te zijn. Het publiek op het festival kon deze film zeer goed waarderen waardoor deze film er in 2011 met de Silverscreamaward vandoor ging.

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar