Site pictogram Movie Addicts

Op wereldreis vanuit De Balie: World Cinema Amsterdam

Voor het tiende jaar op rij presenteert De Balie samen met Rialto het enige echte wereldcinema festival van Nederland: World Cinema Amsterdam. De beste, onafhankelijk geproduceerde films uit Afrika, Azië, Latijns-Amerika en het Caribisch gebied. Dit jaar verwelkomt het festival meer dan twintig makers. Zij beantwoorden na de vertoning van hun films vragen het publiek. Van 17 tot en met 23 augustus op wereldreis, gewoon vanuit De Balie.

Op de eerste zondag van het festival, 18 augustus, organiseert De Balie de Roundtable Diversiteit & InclusiviteitDrie bi-culturele filmmakers met roots in Afrika, Azië, Latijns-Amerika en het Caribisch gebied, Tessa Boerman, Hesdy Lonwijk en Itandehui Jansen en Hoofd Nieuw Screen NL bij het Filmfonds, Dorien van de Pas, gaan onder leiding van programmamaker Sherin Seyda in gesprek over diversiteit en inclusiviteit in het Nederlandse filmlandschap en delen hun professionele en persoonlijke ervaringen.

Aanwezige filmmakers in De Balie zijn o.a: Jayro Bustamante (Temblores), Sofía Quirós Ubeda (Ceniza Negra), Itandehui Jansen (Tiempo de Lluvia), Gabriel Mascaro (Divino Amor), Yusuf Radjamuda (Mountain Song), Kamila Andini (The Seen and Unseen) en (Following Diana), Lila Aviles (La Camarista), Blitz Bazawule (The Burial of Kojo) en Yuda Kurniawan (The Song of Grassroots).

Onze immer nieuwsgierige programmamakers vragen hen de hemden van het lijf over hun film, het belang van cinema en over het vak filmmaken.

Op zaterdag 24 augustus sluiten we het festival af met een groot slotfeest, gehost door Afrolijk, in samenwerking met Caribbean Creativity. Meteen na de Awards Ceremony en de slotfilm, barst het feest los in Rialto. DJ Giordan Chase zorgt voor de lekkerste afrobeats.

De Balie produceert programma’s over kunst, cultuur en politiek. In vijfendertig jaar is De Balie uitgegroeid tot een fenomeen op het gebied van spraakmakende debatten, films en kunstprojecten. De Balie heeft een vast team van professionele programmamakers die het publieke debat stimuleren en ruim baan bieden aan vrije geesten en nieuwe denkbeelden. Voor meer informatie en het hele programma: www.debalie.nl

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar