Site pictogram Movie Addicts

Openings en sluitfilm Imagine bekend gemaakt (plus nog meer over het programma)

Het Imagine Fantastische Film Festival komt steeds dichterbij en dus wordt er steeds meer duidelijk over het programma. Zo pakt men uit met de openingsfilm Get Out welke tot een regelrechte surprisehit in Amerika is uitgegroeid. Buster’s Mal Heart met hoofdrolspeler Rami Malek (o.a. Mr Robot) in de hoofdrol moet het festival dit jaar afsluiten. zie hieronder de trailers van beide films.

Get Out trailer

Buster’s Mall Heart Trailer

Randprogramma Exorcisme 

Exorcisme ies iets wat we toch vooral kennen uit horrorfilms of als een oud gebruik uit het verleden. Niets blijkt minder waar aangezien het festival een wel zeer bijzondere gast heeft, namelijk de geestelijke die voor het bisdom Amsterdam-Haarlem zelf exorcismen uitvoert. In een avond waarbij de documentaires Liberami Belief: The Possession of Janet Moses ook worden vertoond wordt duidelijk dat exorcisme wel degelijk nog bestaat in deze tijd.

Thema programma Fashion

Ook rondom het thema fashion wordt krijgt de programmering steeds meer vorm. Zo was er natuurlijk al de Masterclass kostuum design door special guest Lindy Hemming. Ook zullen de Nederlandse Modeontwerpers en filmmakers Esther Doorhout Mees en Jacok Kok spreken over mode en films en hun rol daarin. Er zal ook een Symposium zijn over het kostuum van de toekomst. In dit symposium  wordt onderzocht welke rol nieuwe technologische ontwikkelingen spelen bij het ontwerpen en maken van kostuums en welke gevolgen dat heeft voor ontwerpers, filmmakers en acteurs/actrices. Bij dit Symposium zullen de Nederlandse ontwerpster Ellen Lens (o.a. Brimstone), de Italiaans-Amerikaanse ontwerper van digitale kostuums Luca Nemolato (o.a. ) en voormalig modejournaliste Pauline Terreehorst te gast zijn. De moderator is Marketa Uhlirova, onder meer directeur van het Fashion on Film Festival in Londen. De Italiaans-Amerikaanse ontwerper van digitale kostuums Luca Nemolato geeft  een masterclass bij Imagine, waarbij hij  naast zijn digitale kostuumontwerp ook aandacht besteedt aan  zijn concept design voor onder meer Westworld, The Conjuring, The Circle   en The Mummy. Ook is er ruimte om voldoende zelf te doen in de vorm van een Workshop maskers maken. Uiteraard is er ook een short programmering gewijd aan het thema Fashion.

Films

Uiteraard draait het festival voor ons het meest om de films en naast de vorige aankondigingen van de eerste titels en een handvol actieknallers die te zien zullen zijn houden en zoals hierboven de openings an afsluittitel houden wij jullie uiteraard op de hoogte van nog meer moois wat er tijdens dit festival in april te zien zal zijn. Nieuwe titels die nu bekend zijn geworden zijn onder andere Susperia (jaja de klassieker van Dario Argento) The Girl with all the Gifts (zeer naar uitgekeken en op gehoopt), Samourai Rauni (Een finse Samourai??? bekijk de trailer zou ik zeggen.) Slash en Skins zijn er nog twee die gezien het uitgangspunt op zijn minst bijzonder genoemd zulle worden. Wij kijken al uit om vanaf half April hier onze tanden in te zetten jullie ook?

Imagine Film Festival
12 – 22 april 2017
EYE, Amsterdam
www.imaginefilmfestival.nl

 

 

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar