Site pictogram Movie Addicts

Pac-Man is 35 jaar geworden!!!!

Vandaag viert PAC-MAN™ – één van de meest iconische videogame figuren allertijden – zijn 35e verjaardag. PAC-MAN is vanaf 20 augustus te zien in de nieuwe bioscoopfilm PIXELS van Sony Pictures. De filmstudio viert de verjaardag van PAC-MAN met diverse feesten wereldwijd en online via social media. Acteurs uit de film en de makers van het spel vieren feest bij diverse evenementen op verschillende locaties.

In Nederland zal de bekende Nederlandse YouTuber Colin Wijnholds (KOOLEIN) als eerste op de unieke PIXELS PAC-MAN arcadekast spelen tijdens de Dutch YouTube Gathering in de Jaarbeurs Utrecht (DYTG). Op vrijdag 22 mei a.s. zet hij de eerste high-score in de machine en op zaterdag 23 mei a.s. kunnen fans zijn score proberen te verbeteren. Op zaterdagmiddag brengt Colin een bezoek aan de speciale PIXELS stand op het evenement om het op te nemen tegen zijn fans.

Filmliefhebbers kunnen de activiteiten volgen via www.facebook.com/PixelsFilmNL. Hier is sinds deze week de nieuwste trailer van PIXELS te bekijken en er volgen updates over de lancering van de nieuwe mobiele game ‘Pixels Defense’ van BANDAI NAMCO Entertainment America Inc. waar PAC-MAN en andere video game personages uit de film in zitten.

In Tokio – de stad waar PAC-MAN is geboren – zal een poging worden gedaan om het GUINNESS WORLD RECORD™ te verbreken van de grootste groep mensen die samen een levensgrote PAC-MAN uitbeelden. Tijdens dit evenement op 21 mei a.s. bij de Tokyo Tower, zullen acteur Shingo Yanagisawa en populaire comédienne en social media ster Naomi Watanabe zich bij de groep fans voegen om met hen de grootste PAC-MAN ooit te vormen.

In Chicago zullen de bedenker van PAC-MAN, Professor Toru Iwatani, en game producent BANDAI NAMCO ENTERTAINMENT INC. aanwezig zijn bij Level 257™, een nieuw entertainmentrestaurant, dat werd gecreëerd door NAMCO USA INC. en geïnspireerd door het spel PAC-MAN. Er is een jaren ’80 feestje op vrijdagavond vanaf 19.00 uur tot middernacht, in aanwezigheid van diverse VIPs uit de game industrie. Er is free game play, een kans om de legendarische 225e en 256e levels van PAC-MAN te spelen, officiële PAC-MAN verjaardagstaart, live optredens van de hit song uit 1982 ‘PAC-MAN Fever” door Jerry Buckner van Buckner & Garcia – en PAC-MAN zelf komt ook langs. Het feest gaat door tot de volgende dag met celebrity panels, fotomomenten, prijzen en game plays, waarbij fans het kunnen opnemen tegen de legendarische game kampioen Billy Mitchell, de eerste persoon die ooit een ‘perfect score’ heeft behaald in het spel PAC-MAN.

Ter ere van de verjaardag van PAC-MAN geeft entertainmentpartner Dave & Busters in Amerika alle bezoekers met een PowerCard een gratis spelronde op de multi-player PAC-MAN BATTLE ROYALE arcadekast.

In het Verenigd Koninkrijk wordt PAC-MANs verjaardag gevierd door hem de ruimte in te lanceren. PAC-MANs reis wordt opgenomen door een speciale GoPro camera en gedeeld op zijn verjaardag.

In Spanje zullen vier grote YouTube sterren het tegen elkaar opnemen in de videogame. Tijdens de wedstrijd wordt er online en op locatie meegekeken – met een gezamenlijk publiek van meer dan 21 miljoen mensen.

Vanuit Parijs, vanaf de French Open, heeft Serena Williams (die een cameo heeft in PIXELS), een speciale groet voor PAC-MAN.

Josh Greenstein, president Worldwide Marketing and Distribution van Sony Pictures: “PAC-MAN is one of the most recognizable 8-bit characters in history, so we wanted to be there for him as he bites into the big 3-5. Before he makes his big-screen appearance in Pixels, we’re celebrating with birthday parties all around the world. We’re excited that PAC-MAN is a part of the movie and can’t wait to share his performance with the world this summer.”

Professor Toru Iwatani, de bedenker van PAC-MAN: “It is hard to believe that 35 years has passed since we created PAC-MAN. It has been very exciting to see the world accept him as their own. Like any creator, we wanted to make something lasting, but this has surpassed everything we hoped for. I also feel very proud that PAC-MAN is playing an important role in Pixels – the visual effects of the giant PAC-MAN in New York will be extraordinary, and something that you’ve never seen before. My birthday wish is that PAC-MAN can continue to make people happy.”

Check hier voor de trailer van Pixels

Mobiele versie afsluiten
Spring naar toolbar